Pasak „Myriad Financing“ vadovo Andrejaus Romanovskio, šiuo metu disbalansas tarp verslo paskolų paklausos ir pasiūlos Lietuvoje yra akivaizdus ir kuriantis daug galimybių.

Lietuvos ekonomika sparčiai auga ir BVP jau 5 proc. viršija prieš Covid-19 buvusį lygį, tačiau įmonių priėjimas prie tradicinio finansavimo lieka ribotas. Europos Komisijai (EK) 2020 m. atliktose verslo apklausose, 13 proc. Lietuvos bendrovių nurodė, kad būtent finansavimo trūkumas joms kelia daugiausiai sunkumų – pagal šį rodiklį Lietuva yra trečia visoje ES. Todėl mūsų tikslas yra sujungti finansavimo ieškančias bendroves su investuotojais, kurie ieško galimybių įdarbinti savo pinigus ir išvengti vis labiau augančios infliacijos padarinių“, – sako A. Romanovskis.

Pasak Gedimino Trumpio, „Myriad Capital“ akcininko ir vadovo, sutelktinio finansavimo platforma papildys ir pagrindinį „Myriad Capital“ verslą.

„Praplėsime siūlomų paslaugų spektrą ir suteiksime galimybę klientams patogiai pasiekti alternatyvaus finansavimo rinką. Lietuvos banko duomenys rodo, kad 2021 m. spalį Lietuvos gyventojų indėliai bankuose pasiekė visų laikų rekordą – 19,9 mlrd. EUR. Atsižvelgiant į šių metų infliacijos prognozę, sąskaitose laikydami pinigus gyventojai per metus praras neįtikėtiną sumą – apie 1,5 mlrd. eurų. Todėl pastaruoju metu matome ne tik augantį alternatyvaus finansavimo poreikį verslui, bet ir gauname vis daugiau užklausų iš investuotojų, kurie ieško galimybių efektyviai įdarbinti kapitalą“, – teigia G. Trumpis.

„Myriad Financing“ platformos kūrimas ir tobulinimas užtruko 6 mėnesius. „Programuodami platformą daugiausia dėmesio skyrėme patogiai ir greitai vartotojų registracijai. Suprantame, kad rinka konkurencinga, todėl gera vartotojo patirtis yra viena kertinių sričių, kuriai taip pat skirsime daug dėmesio“, – sako A. Romanovskis.

UAB FMĮ Myriad capital – Lietuvos banko licencijuota C kategorijos finansų maklerio įmonė, savo klientams pristatanti investicinio portfelio valdymo, finansinių priemonių platinimo, sutelktinio finansavimo ir finansinių technologijų (FinTech) sprendimų paslaugas. Įmonė teikia investavimo sprendimus tiek pradedantiems, tiek patyrusiems bei instituciniams investuotojams.

Įmonė šiuo metu turi dvi Lietuvos banko išduotas licencijas: „Myriad Capital“ yra licencijuota finansų maklerio įmonė bei yra licencijuota sutelktinio finansavimo platformos operatorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)