Lietuvos ginklų pardavėjai sako, kad sandėliai praktiškai iššluoti, o tiekėjai, dar prieš savaitę turėję užtektinai prekių, dabar jų užsakymus rašo į eilę, rašo portalas vz.lt.

Ginklų parduotuves valdančios įmonės „Survival“ direktorius Vaidotas Janušonis sako, kad daugelio gamintojų ir prekybininkų atsargos dabar pirmiausia važiuoja į Ukrainą: gabenamos šarvinės liemenės, plokštės, balistiniai šalmai.

„Akivaizdu, kad reikia didinti gamybos apimtį, bet neaišku, kada tuo užsiimančios gamyklos galės aprūpinti visus. Su skirtingais gamintojais kalbame kasdien, jie sako gaunantys šimtus užklausų iš įvairiausių valstybių“, – portalui sakė V. Janušonis.

Ginklų parduotuves Vilniuje, Plungėje ir Rokiškyje turinčios įmonės „Oksalis“ vadovas Gytis Misiukevičius sako, kad per savaitę buvo nupirkti visi parduotuvėse buvę pusiau automatiniai ginklai ir labai daug pistoletų.

Lietuvos ginklų savininkų asociacijos duomenimis, Lietuvoje yra apie 94–95 tūkst. ginklų savininkų, tarp jų patenka medžiotojai, sportininkai, apdovanotieji vardiniais ginklais, turintys ginklus savigynai, taip pat ir Šaulių sąjungos nariai, kuriems suteikta teisė turėti karinės paskirties ginklą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės