Kaip pranešė Finansų ministerija, savaitė prasidės apskritojo stalo diskusija „BCV Global Round Table“. Joje dalyvaus pagrindiniai pasaulio blockchain centrai: Vilniaus „Blockchain“ centras kartu su Melburno, Šanchajaus, Sidnėjaus ir Dubajaus „Blockchain“ centrais.

Antradienį vyks specialus verslo delegacijoms skirtas forumas „Global Fintech Forum“, kuriame verslo delegacijos galės prisistatyti kitiems dalyviams ir susitikti su Lietuvos institucijų atstovais. Trečiadienį ir ketvirtadienį vyks finansinių technologijų konferencija „Fintech Inn.“

Fintech savaitės metu taip pat vyks 17+1 valstybių formato aukšto lygio fintech forumas, kuriame dalyvaus Kinijos ir 17-os Vidurio bei Rytų Europos valstybių finansų ministerijų ir centrinių bankų atstovai. Jie aptars, kaip fintech gali prisidėti prie ekonomikos augimo ir prekybos skatinimo, mažųjų ir vidutinių įmonių galimybių patekti į eksporto rinkas didinimo, mažmeninio mokėjimų išlaidų mažinimo ir kt. Forumo metu taip pat bus ieškoma būdų, kaip suvaldyti su finansinių inovacijų plėtra susijusias rizikas.

Vyriausybė yra paskelbusi finansinių technologijų plėtrą vienu iš prioritetų. Per 2018 metus, kaip skelbiama, Lietuvoje veikiančių fintech įmonių skaičius išaugo nuo 117-os iki 170-ies, o dirbančiųjų šiame sektoriuje skaičius per metus padidėjo iki 2,6 tūkst.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)