Brangu, bet ne brangiausia

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai su nostalgija prisimena kadaise veikusį „Meridiano“ restoraną, tačiau naujasis jo neprimins nė iš tolo. Modernus ir jaukus interjeras, išskirtiniai patiekalai, gyva muzika, o ateityje galbūt bus įgyvendinta ir kabareto idėja – toks bus kitą savaitę duris atversiantis „Meridiano“ restoranas.

„80 proc. patiekalų bus iš žuvų ir jūros gėrybių, 10 proc. - mėsos, 10 proc. - vegetariški. Labai stengsimės, kad visi patiekalai būtų gaminami iš šviežių produktų, todėl planuojame, kad jūros gėrybes, kitus ingridientus du kartus per savaitę atsiskraidinsime iš Prancūzijos“, - teigė restoraną „Meridiane“ valdančios bedrovės vadovas Aidas Kaveckis.

Nors numatoma, kad patiekalai bus itin išskirtiniai, jų kainos esą neturėtų išgąsdinti. „Tai tikrai nebus pats prabangiausias restoranas Lietuvoje, tikrai yra tokių, kur kainos didesnės“, - tvirtino pašnekovas.

Į restoraną bus galima patekti tik iš anksto užsisakius staliuką. „Rezervacija vyksta labai sklandžiai. Jau yra užsakymų, kad žmonės ateis po pusmečio, aštuonių mėnesių. Jie pas mus planuoja švęsti savo jubiliejus, kitas šventes“, - dėstė A. Kaveckis.

Iliuminatoriuose – tiesioginė transliacija

Restorane – 60 vietų. Jis įrengtas apatiniame „Meridiano“ denyje – toje dalyje, kuri yra po vandeniu.

Pagrindinėje restorano salėje įrengtos stiklinės grindys, po kuriomis matyti išsaugotos senosios laivo medinės konstrukcijos, abiejuose bortuose, kitaip nei anksčiau, sumontuoti iliuminatoriai, per kuriuos galima matyti ne vandenį, o tai, kas vyksta krante – vaizdas transliuojamas tiesiogiai iš krantinių.

Atstatytame burlaivyje „Meridianas“ taip pat įrengtas nedidelis baras-muziejus, pobūvių salė, vadinama kajutkompanija, kurioje telpa 14 žmonių.

„Jei į restoraną bus galima patekti tik iš anksto rezervavus vietą, tai į barą galės ateiti visi, kurie nori išgerti kavos, apžiūrėti laivą. Nuo kitos savaitės jis taps atviras visuomenei“, - teigė A. Kaveckis.

Ketino nuskandinti jūroje

Klaipėdos simboliu tapusį burlaivį „Meridianas“ du uostamiesčio verslininkai – A. Kaveckis ir Aloyzas Kuzmarskis – ėmėsi gelbėti prieš dvejus metus.

Jie tuomet tapo paramos fondo, kuriam priklauso „Meridianas“, valdytojais, nes ankstesnis jo savininkais burlaivį ketino nuskandinti jūroje.

„Kai burlaivį tempėme į dokus, iš jo visą laiką siurbliais buvo pumpuojamas vanduo. Tiesą sakant, jei jis bent 20 minučių ilgiau būtų išbuvęs ant vandens, tai būtų nuskendęs“, - neslėpė A. Kuzmarskis.
Per dvejus metus „Meridianas“ buvo visiškai rekonstruotas, siekiant išsaugoti jo autentiškumą.

Restoranas jame įkurtas ir todėl, kad dalis lėšų iš jo veiklos bus skirta išlaikyti burlaivį.

Numatoma, jog vasarą prie „Meridiano“ esančioje krantinėje bus atidaryta 100 vietų lauko kavinė. „Planuojame, kad laivo denyje kiekvieną vakarą, kai bus geras oras, gros orkestras, kuris senamiesčio lankytojams kurs nuostabią nuotaiką“, - šypsojosi burlaivio valdytojai.

„Meridiano“ rekonstrukcija ir pritaikymas restorano, edukacinei veiklai kainavo apie 7 mln. litų.

„Suprantame, kad šios investicijos niekada neatsipirks, kad tai – socialinis projektas. Mes tiesiog norėjome sukurti Klaipėdos senamiestyje dar vieną traukos objektą“, - kalbėjo A. Kuzmarskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)