Registro centro duomenimis, bendrovės „RWE Renewables Lithuania“ ir „RWE Wind Services Lithuania“ įregistruotos gruodžio 21-ąją.

Įmonių vadovė Anu Eslas-Paat BNS patvirtino, kad abi bendrovės yra „RWE Renewables“ antrinės įmonės.

Sausumos ir jūros vėjo parkus, fotovoltines elektrines ir energijos kaupiklius valdanti „RWE Renewables“ domisi Lietuvos planais statyti pirmą vėjo parką Baltijos jūroje.

Gruodžio pradžioje RWE savo svetainėje paskelbė, kad su Klaipėdos universitetu ir kitomis uostamiesčio mokslo įstaigomis pasirašė ketinimų protokolus, siekiant paspartinti švietimu, tyrimais ir žinių mainais paremtą jūros vėjo energetikos plėtrą Baltijos jūroje.

Lietuva kitų metų rudenį numato paskelbti dviejų pirmųjų vėjo parkų Baltijos jūroje aukcionus. Pirmasis, su valstybės parama statomas 700 megavatų galios parkas pradėtų veikti apie 2030-uosius, o antrasis tokios pat galios parkas bus statomas be valstybės paramos, jis turėtų būti įrengtas daug greičiau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)