„Istorinė Baltarusijos vėliava šiuo metu yra populiariausias mūsų produktas. Gyventojai perka ir po vieną, ir po keliasdešimt“, – 15min.lt sakė vėliavas gaminančios Kauno įmonės „Dauksta“, valdančios internetinę parduotuvę flagmanas.lt, direktorius Stasys Daukšys.

Istorinę kaimyninės šalies vėliavą užsako tiek pavieniai asmenys, tiek įvairios nevyriausybinės, jaunimo organizacijos. Jas Lietuvoje gamina keturios įmonės: Vilniaus „AKA Baltic“ ir Kauno „Flagmanas.lt“, „Koala print“ bei „Brandus“.

„AKA Baltic“ vadovas Aivaras Andruškevičius sakė, kad didžiausią istorinių Baltarusijos vėliavų paklausą įmonė pajuto šios savaitės pradžioje, kai buvo paskelbta apie Laisvės kelią.

„Išaugo susidomėjimas – anksčiau buvo nulis, o dabar skambina kiekvieną dieną, rašo iš visų pusių, yra visokių iniciatyvų“, – teigė A. Andruškevičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)