2013 metais Lietuvoje įkurtas startuolis TRAFI pateko į įtakingą „Apple“ sudarinėjamą geriausių mobiliųjų aplikacijų reitingą „Best apps of 2014“. TRAFI – nepamainomas pagalbininkas planuojant kelionės maršrutus, duomenys atnaujinami realiu laiku. Šiuo metu ši programėlė veikia Turkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Brazilijoje. Džiugi žinia apie 6,5 mln. dolerių investicijas šiam startuoliui atvers naujas rinkas, suteiks galimybių samdyti daugiau specialistų ir toliau tobulinti programėlę.

TRAFI įkūrėjas ir vykdomasis direktorius Martynas Gudonavičius investicijas įvardija kaip postūmį eiti pirmyn: „Faktas, kad mus palaiko tokie žinomi investuotojai, labai džiugina. Šiuo metu naudojami sprendimai keliaujantiems daugiausia susiję su pagalba greitai orientuojantis miestuose, tačiau esminė problema lieka neišspręsta: viešai prieinama informacija apie viešąjį transportą dažnai būna netiksli, todėl keliaujantiems kyla bėdų“.

„Sparčiai besivystančių rinkų miestuose regime didžiausią potencialą veiklos plėtrai. Būtent tokiuose miestuose, išsiskiriančiuose sudėtingomis viešojo transporto sistemomis ir visiems prieinamos tikslios informacijos trūkumu, atvykėliams itin sudėtinga planuoti keliones. Tokiuose miestuose TRAFI išsiskiria teikiamų paslaugų kokybe – tai esminis mūsų privalumas, kuo skiriamės nuo egzistuojančių viešųjų ir privačių kelionių planavimo platformų“, – pabrėžia M. Gudonavičius.

„Octopus Investments“ rizikos kapitalo investicijų komandos narys Simonas Kingas teigia: „Octopus“ tiki, kad entuziastingi verslininkai iš visos Europos verti tokios paramos. Kalbant apie TRAFI, esame labai patenkinti partneryste su viena iš geriausių komandų iš Lietuvos“.

TRAFI – tiksliausia pasaulyje viešojo transporto mobilioji aplikacija, kurioje didžiausias dėmesys skiriamas sparčiai besivystančių rinkų miestams. Programėlė pateko į „Apple“ sudarytą „Best apps of 2014“ reitingą. Programėlėje naudojami algoritmai ir unikalūs technologiniai sprendimai leidžia klientams pasiūlyti kokybiškesnę ir tikslesnę informaciją apie viešąjį transportą – tuo ši programėlė pranoksta konkurentų ir oficialių vietos transporto institucijų siūlomus sprendimus. 2013 metais Lietuvoje Jurgio Pašukonio, Manto Vizbaro, Martyno Gudonavičiaus ir Algimanto Krasausko įgyvendinta idėja viešajam transportui pritaiko mokslinius sprendimus ir siekia ambicingo tikslo – padidinti žmonių pasitikėjimą viešuoju transportu ir populiarinanti šį susisekimo būdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)