„Brite“ yra viena pirmųjų bendrovių pasaulyje, kuriančių nootropinius, koncentraciją ir produktyvumą didinančius gėrimus, o produkcija šiuo metu pardavinėjama 300 prekybos vietų, įskaitant prekybos centrus Jungtinėje Karalystėje, Olandijoje, Belgijoje ir Ispanijoje.

„Idėja sukurti „Brite“ man kilo tuomet, kai dirbau naftos industrijoje Škotijoje. Tai buvo didelio susikaupimo, ilgų darbo valandų reikalaujantis darbas, tad pertraukų metu su kolegomis išgerdavome ne vieną puodelį kavos. Tačiau didelis kofeino kiekis žmogaus organizmą dažnai veikia atvirkščiai, nei norėtųsi – energijos pliūpsniai būna staigūs, o po jų tampa labai sunku susikoncentruoti protiniam darbui. Kadangi esu chemikas, pats pradėjau eksperimentuoti ir ieškoti tokios gėrimo sudėties, kuri padėtų išlaikyti pastovų produktyvumo ir koncentracijos lygį“, – sako Andrius Ratkevičius, „Brite“ įkūrėjas.

Pagrindinė „Brite“ buveinė yra Londone, Jungtinėje Karalystėje, o gėrimai gaminami Lietuvoje. Bendrovę įkūrė du lietuviai – chemikas Andrius Ratkevičius ir profesionalus plaukikas Simas Jarašūnas.

„Šiuo metu pagrindinė mūsų rinka yra Jungtinė Karalystė, tačiau su „TwinklHive“ pagalba tikimės išplėsti prekybos vietų skaičių ir Lietuvoje, ir kitose šalyse. Planuojame, kad iki 2022 metų vidurio gėrimais prekiausime jau 1000 prekybos vietų Europoje“, – sako A. Ratkevičius.

„Brite“ buvo įkurta 2018 metais, o pirmąją 185 tūkst. eurų investiciją bendrovės veiklai skyrė privatūs asmenys – lietuvė Italijoje žaidžianti tinklininkė Indrė Sorokaitė ir du verslininkai iš Ispanijos, Armandas Perezas ir Juanas Barrosas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)