„Šie vežimėliai dar nėra šiai dienai, nes nei prekybos centrai, nei rinka dar nėra pasiruošusi, bet kūrybai metas – pats tas“, - pasakojimą apie savo išradimą pradėjo Edvinas Baublys, UAB „Acorn Intelligence“ direktorius ir įkūrėjas.

Dirbdamas komandoje su dar trimis bendraminčiais vyras savo sėkmę žada pagauti prekybininkams siūlydamas išmaniuosius sprendimus parduotuvėse.

„Vežimėlis naujoviškas tuo, kad jame galima atlikti visus veiksmus, ką dabar daro kasininkės“, - pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, naujo dizaino vežimėliai leis automatiškai nuskenuoti į jį įdėtas prekes. Taip pat nereikės atskirų kasų – susimokėti už prekes taip pat bus galima vežimėliu.

„Taip kad nereikės kasos aparato, kasos darbuotojo. Vežimėlis tampa važinėjančiu kasos aparatu“, - kalbėjo E. Baublys.

Vis dėlto kol kas panaudoti vežimėlio parduotuvėse nepavyks. Kad jis veiktų pagal sumanymą, reikalinga, jog prekės būtų pažymėtos ne įprastiniais brūkšniniais kodais, o elektroninėmis etiketėmis (radijo dažniu veikianti etiketė, kuri nuskaitoma be optinio matymo).

Vežimėliui jau yra sukurtos ir specialios antenos, kurios leistų skenuoti tik į vežimėlį įdėtas prekes, o ne esančias šalia lentynoje.

pirkinių vežimėlis
E. Baublys pastebėjo, kad būtent tokios technologijos bus ateities technologijos: „Sunku pasakyti, ar tai bus po dvejų metų, ar po penkerių, bet prekybos centrai norės tokios sistemos“. Įmonės įkūrėjas teigė, kad apie naujoviško vežimėlio poreikį jau aptarta ir su vienu Lietuvoje veikiančiu prekybos centru, kuris teigė tokia naujove susidomėjęs.

„Bet pirmiausia reikia sukurti prototipą. Tam reikia daug investicijų“, - kalbėjo šiuo metu prie kitos naujovės parduotuvėms, kurios iki vasaros nenori atskleisti, direktorius.

E. Baublys pripažino, kad viena sunkiausių laukiančio darbo dalių – pirkėjų įpročių keitimas: „Kaip matome su savitarnos kasomis buvo labai panašiai, vartotojai nenorėjo prieiti, nes bijojo, kad nežinos kaip nusipirkti prekes pačiam. Tačiau ilgainiui situacija pasikeitė, kai žmonės suprato kaip tokiais įrenginiais reikia naudotis".

Vis dėlto startuolio įkūrėjas tiki, kad prekybininkus įsigyti jo komandos sukurtą vežimėlį pavyks: „Daryti skaičiavimai rodo, kad tokią sistemą diegti apsimokėtų, nes yra labai daug dedamųjų, kurias šie vežimėliai išmeta iš egzistuojančios sistemos – tai didelės kasos, kasos darbuotojai, vagysčių pažabojimas, reali prekių apskaita. Didžiausia nauda pirkėjui - nereikia laukti eilėse prie kasos, atsiranda privatumas kitų pirkėjų atžvilgiu perkant prekes, nes jų nebereikia išimti iš vežimėlio ir dėti ant prekystalio“.

Kalbėdamas apie vežimėlių privalumus E. Baublys teigė, kad įmonės patentuotas vežimėlis padės prekybininkams stebėti prekių buvimo vietą. Taip pat tai leis prognozuoti, kokių prekių trūksta lentynose, kada jas reikia papildyti.

Paklaustas apie potencialiausias rinkas savo produktui, pašnekovas paminėjo JAV, Vokietiją, Prancūziją bei Maskvą. Jau dabar Amerikoje kai kurios parduotuvės leidžia skenuoti prekes išmaniaisiais telefonais.

„O vėliau, dažniausiai, paskui didžiąsias rinkas seka ir visos kitos šalys“, - tiki pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (662)