„Sparčiai visoje Europoje besiplečiančioje el. parašo rinkoje norint išlikti konkurencingais, ypač svarbu veikti greitai. Net ir turint reikiamų žinių bei resursų, produkto pateikimo rinkai laikas yra vienas svarbiausių veiksnių, galinčių nulemti kompanijos sėkmę bei ateities perspektyvas. Mūsų tikslas visada buvo užkariauti Europą, o kartu su „Signicat“ tai galėsime padaryti kur kas greičiau – išnaudodami didelę „Signicat“ jau turimų el. tapatybės priemonių įvairovę, savo jėgas galėsime sutelkti ne į el. tapatybės, o į inovatyvių el. pasirašymo sprendimų vystymą“, – sako Gintas Balčiūnas, „Dokobit“ vadovas.

Pagal „Financial Times“ reitingą „Signicat“ yra viena iš sparčiausiai augančių bendrovių Europoje. Jos pajamos augo nuo 24 mln. eurų 2019 m. iki 42 mln. eurų pernai. „Signicat“, kaip ir „Dokobit“, yra vienas iš nedaugelio į ES Patikimą sąrašą įtrauktų Kvalifikuotų patikimumo užtikrinimo paslaugų teikėjų. Šiemet bendrovė įsigijo dar dvi įmones – norvegų „Encap Security“ ir ispanų „Electronic IDentification“, pasaulyje pirmaujantį asinchroninio vaizdo atpažinimo paslaugų teikėją, taip sustiprindama savo lyderio pozicijas Europos reguliavimo technologijų – RegTech – rinkoje.

Šiuo sandoriu abi bendrovės išplečia paslaugų geografiją bei papildo viena kitos paslaugų sritis – „Signicat“ yra stiprūs el. tapatybės sprendimų vystymo srityje, o „Dokobit“ turi sukaupusi didelę patirtį el. dokumentų pasirašymo srityje. Technologinė ir komercinė bendrovių sinergija leis teikti visą „eIDAS“ paslaugų spektrą iš vienų rankų – nuo el. tapatybės išdavimo ir el. pasirašymo iki viso elektroninių dokumentų gyvavimo ciklo valdymo. Sujungtos jėgos taip pat leis išplėsti tarpvalstybines el. dokumentų pasirašymo operacijas net ir tarp tų šalių, kuriose iki šiol jos nebuvo įmanomos dėl technologinių priežasčių.

„Dokobit“ ir „Signicat“ sieja stiprus kultūrinis, komercinis bei technologinis panašumas. Įsigiję „Dokobit“ galėsime pasiekti sparčiai augančią Europos el. parašo rinkos dalį, kuri iki šiol nebuvo išnaudota, ir pastiprinsime komandą išskirtiniais talentais. Kartu sieksime tapti vieninteliu verslams reikalingu el. tapatybe paremtų sprendimų teikėju, užtikrinančiu sklandų ir saugų skaitmeninį bendravimą su klientais visoje Europoje“, – sako Asger Hattel, „Signicat“ generalinis direktorius.

„Dokobit“ el. pasirašymo sprendimai ir toliau veiks tuo pačiu prekių ženklo pavadinimu.

Sandorio vertė neatskleidžiama. Sandoris įgyvendintas bendradarbiaujant su advokatų kontoromis „Ellex Valiunas“, „Sorainen“ ir „Wikborg Rein“.

„Signicat“ yra pirmaujantis elektroninės tapatybės sprendimų teikėjas Europoje, daugiausia orientuotas į reguliuojamų finansinių paslaugų sektorių. Bendrovė teikia reguliacinius reikalavimus atitinkančius, saugius ir draugiškus el. tapatybės patvirtinimo sprendimus. „Signicat“ turi daugiau nei 500 klientų, tarp kurių – DNB, „Klarna“, „Rabobank“, „Santander“, „Société Générale“ ir „Western Union“. Įmonė turi biurus Norvegijoje, Švedijoje, Suomijoje, Danijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose ir Portugalijoje.

„Dokobit“ yra didžiausias el. parašu paremtų sprendimų teikėjų Baltijos šalyse ir Islandijoje, verslui ir viešajam sektoriui teikiantis programinės įrangos kaip paslaugos (SaaS) sprendimus, skirtus tapatybės patvirtinimo, el. pasirašymo ir parašų bei spaudų galiojimo patvirtinimo procesams. „Dokobit“ yra vienas iš 17 į ES patikimą sąrašą įtrauktas Kvalifikuotų patikimumo užtikrinimo paslaugų teikėjas, teikiantis kvalifikuotas el. spaudų ir el. parašų galiojimo patvirtinimo paslaugas. „Dokobit“ paslaugomis naudojasi tokios bendrovės kaip „Luminor“, „Telia“, „Compensa Life Vienna Insurance Group SE“, „Citadele Leasing“ ir kt.