Tai portalui  LRT.lt patvirtino AB „Pieno žvaigždės“ atstovė spaudai Virginija Žygienė. „Pieno žvaigždės“ ilgainiui atnaujins visų savo pieno produktų eksportą į Rusiją. Dalis jų ten jau keliauja“, – portalui LRT.lt sako V. Žygienė.

Dar prieš Naujuosius metus Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba pranešė atšaukusi Lietuvos pieno perdirbimo įmonės „Pieno žvaigždės“ produkcijos importo draudimą ir apie tai informavusi Rusijos muitinės tarnybą.

„Mes atnaujinome produktų gamybą, bet grįžimas į rinką užėmė laiko. Buvo veiksnių, kurie turėjo tam įtakos. Leidimas eksportuoti buvo gruodžio 31 d., bet jau kitą dieną eksportuoti mes negalėjome“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė V. Žygienė.

Pašnekovės teigimu, Rusijos rinka įmonei buvo labai svarbi: „Pieno žvaigždės“ eksportuoja daugiau nei 56 proc. visos produkcijos, o iš jų į Rusiją eksportuojama apie 40 proc. „Tai yra ganėtinai didelė dalis, svarbi. Mūsų prekės ženklas „Svalia“ yra iš tikrųjų žinomas kiekvienam Rusijos pirkėjui, kuris vertina aukštą pieno produktų kokybę“, – kalbėjo V. Žygienė.

Per tą laikotarpį, kol prekyba su Rusija buvo uždrausta, „Pieno žvaigždės“ didino produktų pardavimus į kitų šalių rinkas, įskaitant ir Europos rinką.

Kitoms trims Lietuvos bendrovėms, kurioms nuo spalio uždrausta produktus vežti į Rusiją, importo draudimai neatšaukti.