Susitarta, kad savo produkciją eksportuoti galės tos ES įmonės, kurioms atitinkamos šalies kompetentinga institucija yra suteikusi patvirtinimą, kad įmonė atitinka nustatytus ES ir Kanados veterinarinius reikalavimus. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba jau yra sudariusi ir pateiks Kanados maisto inspekcijos agentūrai reikalavimus atitinkančių ir eksportuoti savo produkciją pageidaujančių Lietuvos įmonių sąrašą.

„Europos Komisijai derantis su trečiosiomis šalimis dėl europietiškų produktų eksporto, aktyviai dalyvauja visų ES šalių narių atstovai. Džiugu, kai tokios šalys kaip Kanada pripažįsta ES vieningą maisto ir veterinarinės kontrolės sistemą ir leidžia produkcijos importą remiantis atskirų ES šalių kompetentingų institucijų pateiktomis garantijomis. Tikimės, kad jau artimiausiu metu ir Lietuvos įmonės pradės eksportuoti į Kanadą kiaušinių produktus“, – komentavo VMVT direktorius Jonas Milius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)