Žemės ūkio ministerija pranešė, kad komisija į saugomų kilmės vietos nuorodų registrą sūrį įtraukė praėjusią savaitę.

„Lietuvoje varškės sūris XVI amžiaus dvarų inventoriuose buvo gaminamas jau viduramžiais. Daug rankų darbo reikalaujantis gamybos būdas, kuomet masė rankomis kemšama į tradicinius reto audinio trikampius sūrmaišius, kurių platesnis galas užrišamas mazgu, ir sūris įgauna specifinę trikampės prizmės su suapvalintais kampais formą, išsaugotas iki šių dienų. Tai yra neatsiejama Lietuvos kulinarinio ir tautinio paveldo bei įvaizdžio dalis“, – ministerijos pranešime teigė Kokybės politikos skyriaus vedėja Angelė Liubeckienė.

Anot ministerijos, tokio pat pripažinimo laukia Stakliškių midus, sūris "Liliputas", Daujėnų naminė duona bei žemaitiškas kastinys. Šiuo metu į registrą yra įtraukti lietuviškas skilandis bei Seinų-Lazdijų medus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)