Šeštadienį, spalio 1-ąją, Lenkijos pasienio valiutos keitimo punktuose, vos perkirtus Lietuvos-Lenkijos sieną ties Lazdijais, už 1 litą buvo galima gauti 1,25 zloto. Tokiu pačiu santykiu litus išsikeisti buvo galima ir daugelyje Suvalkų keityklų.

Tačiau dažnai apsipirkimo tikslais besilankantieji kaimynų valstybėje žino, kad palankiausiai pinigus galima išsikeisti Suvalkų turgaus keityklose. Tuo įsitikino ir „Lietuvos žinių” žurnalistė, šeštadienį jose litus į zlotus iškeitusi santykiu 1:1,27. Akivaizdu tapo ir tai, kad vykti į Lenkiją apsipirkti tikrai vertėjo ne tik dėl nukritusio zloto kurso, bet ir dėl perpus ar dar pigesnių prekių.

Nesikandžioja kainos ir prekybos centruose: 200 gramų 82 proc. sviesto kainuoja 3,23 lito, kilogramas miltų - 1,16 lito, kilogramas ryžių - 2,77 lito, 400 gramų grikių - 2,5 lito, 5 litrai geriamojo vandens - 1,16 lito, litras aliejaus - 3,5 lito, kilogramas cukraus - 2,55 lito.

Lenkijos prekybininkams iš džiaugsmo trinant rankas ir skaičiuojant pelną, daugelis mūsų krašto ūkininkų tik rankas grąžo iš nevilties. Prienų rajono gyventoja Ona B., prekiaujanti vienoje Alytaus turgaviečių, penktadienį neslėpė nusivylimo. Moteris skundėsi, kad pirkti brangiau kainuojančios lietuviškos kiaulienos turguose niekas nebenori.

"Į turgų ateina vien pensininkai, o ir jie teperka vien mėsos atraižas, taukus ir lašinius", - tvirtino prekiautoja. Ona B. pasakojo buvusi priversta grįžti prekiauti į turgų. Šeima ūkininkauja, augina ne vieną šimtą kiaulių, tačiau jų niekas nesuperka. Esą anksčiau pirko mėsos apdorojimo cechai, tačiau dabar jie daug pigesnės skerdienos įsiveža iš Lenkijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)