Pasak konsulo, Pskovo srityje lietuviai yra įsteigę dvi grybų supirkimo įmones. Iš Lietuvos atvykusios mašinos šviežias voveraites per dvi dienas nugabena tiesiai į Prancūzijos parduotuves. Rusai voveraičių nevertina, todėl žmonėms suteikta galimybė užsidirbti iš gausiai miškuose dygstančių šių grybų vietinės valdžios buvo sutikta palankiai.

Prieš savaitę konsulas E.Bajarūnas lankėsi Murmanske. Ten lietuviai įsteigė bendriją ir pirmininku išrinko plačiai mieste žinomą verslininką Antaną Mešką, turintį kelių laivų žvejybos įmonę "Nerey".

Kasmet daugėja lietuvių verslininkų ir Sankt Peterburge, rašo „Lietuvos žinios”.

"Statybos bendrovė "Hanner" su partneriu "Girteka" stato 100 mln. JAV dolerių vertinamą logistikos centrą. Miestui stinga sandėlių patalpų. Daug į uostą atgabentų prekių pirma vežamos į Maskvos muitinės sandėlius, po to grįžta atgal. Gyvenamųjų namų statybos rinka jau pasidalyta, įsiterpti lietuviams būtų sunku. Kas kita - paslaugų sritis. Rusijoje nėra patyrimo, kaip pertvarkyti komunalinį ūkį. Bendrovės "Rubicon" įmonė "City Servis" sėkmingai žengė pirmuosius žingsnius. Ji jau tvarko 4 mln. kvadratinių metrų butų plotą ir tikisi užimti penktadalį dabartinės 100 mln. kvadratinių metrų Sankt Peterburgo rinkos. Atgarsiai tik geri, todėl įmonė sėkmingai dalyvauja paslaugų konkursuose ir mažesniuose Leningrado srities miestuose. Puikiai sekasi Lietuvos pieno produktų eksportuotojams, nes greitai gendantys gaminiai praleidžiami per sieną be eilės. O lietuviškos mėsos importas nepriimtinas tik dėl vienos priežasties - atvežimų mastas per menkas. Tiek, kiek gali pasiūlyti Lietuva, čia suvartojama per dieną, todėl rusams labiau apsimoka importuoti mėsą dideliais laivais iš Brazilijos. Pieno produktų reikia kasdien šviežių, todėl tinka ir nedideli kiekiai. Šitas miestas visko daug suvalgo. Taip pat sėkmingai veikia lietuvių įsteigtos baldų gamybos ir kitokios vartojimo prekių įmonės", - apie lietuvių pozicijas "Lietuvos žinioms" pasakojo Lietuvos konsulas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją