Dėl ribojimų atšaukia rezervacijas Palangoje, Neringoje

E. Šiškauskienės teigimu, šiemet, nepaisant pandemijos, viešbučiai išties turėjo nemažai rezervacijų didžiosioms metų šventėms. Anot jos, gyventojai iš sostinės planavo šventes praleisti Palangoje, Neringoje, būti mažose grupelėse, šeimomis, pakeisti aplinką, į kambarius užsisakyti maisto.

Visgi valdžiai dar labiau sugriežtinus karantiną ir apribojus judėjimą tarp savivaldybių, kaip sakė, gyventojai masiškai atšaukinėja rezervacijas šventiniam periodui.„Stebime masinius rezervacijų atšaukimus ir aš tam pritariu. Manau, Palangoje ir Neringoje būtų buvę daug žmonių, bet tikrai šį laikotarpį reikia susilaikyti“, – sakė ji.

E. Šiškauskienė patvirtino, kad, tarkime, tame pačiame mieste, kur yra viešbutis, gyvenantys asmenys, atvykti praleisti šventes ir į kambarius užsisakyti vakarienę, galės, tačiau teigė abejojanti, ar tokių norinčių bus daug.

„Bet tikrai nemanau, kad tokių bus daug, nes manau, kad idėja anksčiau buvo atvažiuoti iš kitų miestų, pakeisti aplinką, bet ar čia dabar patys vietiniai važiuos švęsti į viešbučius, tikrai nemanau, nes ir vakarienių kainos nėra mažos.

Manau, kad tai bus daugiau tie žmonės, kurie gyvena viešbučiuose ir neturi kito pasirinkimo. Yra tokių, kurie gyvena viešbutyje, tarkim, Vilniuje yra baltarusių, NATO kariai, tie, kurie turi ilgalaikę nuomą, tai jiems, matomai, restoranai, kurie dirba viešbučiuose, pateiks į kambarį šventinę vakarienę, jeigu bus toks poreikis.

Evalda Šiškauskienė

Jau kuris laikas viešbučiuose yra galimas maistas tik į kambarį, tad jokių baliukų, šventimo restoranuose negali būti net kalbos“, – apie Naujųjų sutikimą sakė E. Šiškauskienė ir pabrėžė, kad viešbučių ir restoranų bendruomenė pasisako už visus šiuos draudimus nepaisant to, kad rezervacijos šiandien anuliuojamos.

„Žinoma, būtų buvę geriau tai žinoti anksčiau, bet ką darysi. Žmonių gyvybės yra prioritetas“, – sakė ji.

Moka ir kelis šimtus eurų

Vilniaus centre, Subačiaus gatvėje įsikūręs penkių žvaigždžių prabangus viešbutis ir restoranas „Imperial Hotel & Restaurant“ yra vienas iš tų, kuris gyventojams siūlo Naujametinę nakvynę bei vakarienę.

Kaip skelbiama viešbučio socialiniame tinkle „Facebook“, naujametinio vakaro pasiūlymų kainos čia priklauso nuo to, ar paruoštą maistą bus norima išsinešti, ar valgyti kambaryje, ar planuojama apsistoti su nakvyne.

Tiesa, vakarienės su gėrimu, užkandžiais, keletu pagrindinių patiekalų ir desertu kaina išsinešimui – 58 Eur/asm., jei norima vakarieniauti kambaryje – 125 Eur/asm., o jei planuojama likti nakvynei, teks pakloti ir ne vieną šimtą eurų.

Štai nakvynė ir vakarienė dviem prabangiame kambaryje – 396 Eur, liukso klasės apartamentuose- 496 Eur, karališkuose apartamentuose, kuriuose, kaip skelbiama, laisvų vietų jau nebėra – beveik 600 Eur.

„Imperial Hotel & Restaurant“ restorano vadovas Andžėjus „Delfi“ aiškino, kad šiandien tokiais viešbučio ir restorano pasiūlymais besidominčių – išties nemažai.

„Yra pakankamai besidominčių. Dar kol kas patvirtinusių, kad atvyks, nėra labai daug, bet žmonės skambina kiekvieną dieną.

Pagal mūsų restorano tendenciją, didžiosios rezervacijos dažniausiai įvyksta pakutinę savaitę. Karališkuose apartamentuose yra viskas išparduota. Liko liukso klasės kambariai ir apartamentai“, – sakė jis, o paklaustas, ar tai reiškia, kad lietuviai Naujųjų sutikimui pinigų netaupo, pridūrė, kad vieniems tokios pinigų sumos atrodo didelės, o kitiems jos tokios nėra.

„Žmonės nelabai gali kur išskirsti, jie pasitaupo pinigus, tai ir išeina, kad jie sau gali leisti šiek tiek daugiau“, – sakė jis.

Paprašytas papasakoti, kaip tokia šventinė vakarienė atrodo, restorano vadovas teigė, kad prieš svečiams atvykstant kambariai yra dezinfekuojami specialiomis lempomis, o prasidėjus šventinei vakarienei, aptarnaujantis personalas į kambarį užeina tik vieną kartą – ją pristatant.

„Daroma viskas, kad tik būtų mažiau kontaktų“, – sakė Andžėjus.

Buvo rezervuota pusė viešbučio

Naujuosius metus praleisti apsistojant viešbutyje siūlo ir Vilniaus centre esantis viešbutis „Artis“.

Viešbučių tinklo „Centrum Hotels“ vadovas Artūras Vainora pasakojo, kad iki šiandien Naujiesiems metams buvo rezervuota kone pusė viešbučio, tačiau pasikeitus situacijai dėl judėjimo apribojimų bus svarstoma kaip elgtis.

„Dabar mes stebime rinką ir tariamės su komanda, norime išsiaiškinti, iš kur mūsų svečiai, tai dėl rezervacijų, kurias turime Naujiesiems, skambinsimės su kiekvienu klientu ir aiškinsimės iš kurios savivaldybės žmogus yra.

Nes pagal naują tvarką, kai kurie žmonės tiesiog negalės atvykti, tad lieka patys vilniečiai ir svečiai iš užsienio, emigrantai. Šiuo metu situacija yra labai neapibrėžta“, – sakė jis.

Anot vadovo, remiantis Vyriausybės nutarimu, kadangi viešbutis sostinėje, vilniečiai atvykti į viešbutį pasitikti Naujuosius metus tikrai galės.

„Kol nebuvo uždaryti restoranai, išvis buvo planai daryti furšetinius stalus, bet dabar prisitaikome ir viską darysime pagal esamą tvarką. Dabar vietiniams siūlysime nakvynę ir šventinę vakarienę kambaryje“, – teigė jis.

Nakvynė dviem verslo klasės kambaryje Naujųjų metų vakarą su 4 patiekalų vakariene kainuos 199 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)