Rusijos generalinė prokuratūra pranešė, kad „toks sprendimas priimtas vadovaujantis 1992 m. liepos 21 d. Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos sutartimi dėl teisinės pagalbos ir teisinių santykių civilinėse, šeimos ir baudžiamosiose bylose 62 straipsnio 1 punktu – neišduodama, jeigu asmeniui suteikta prieglobsčio teisė“, rašoma prokuratūros pranešime.

Lietuvos generalinė prokuratūra teigia, kad prokurorai vertins galimybes kreiptis į Rusiją su papildomais teisinės pagalbos prašymais, taip pat įtariamo asmens atžvilgiu baudžiamasis persekiojimas Lietuvoje bus tęsiamas.

Primename, kad balandį V. Romanovas buvo sulaikytas, tačiau Maskvos teismo sprendimu paleistas į laisvę. Paleidimo motyvai nežinomi. Po sulaikymo buvęs bankininkas buvo paguldytas į ligoninę.

Pernai gegužę iš Lietuvos dingusio verslininko Lietuva ieško dėl įtarimų didelės vertės turto pasisavinimu ir iššvaistymu.

V. Romanovo tarptautinę paiešką Lietuvos prokurorai paskelbė 2013 metų rugpjūtį.

Prokurorai nori apklausti bankininką byloje dėl Ūkio banko žlugimo ir dėl galimo 50 mln. litų turto iššvaistymo.

Ūkio banko – tuomet šešto pagal dydį šalyje – veikla buvo sustabdyta 2013 metų vasario 12 dieną, o vasario 18-ą jis buvo pripažintas nemokiu ir jo licencija buvo anuliuota. V.Romanovas valdė 65 proc. Ūkio banko akcijų.

V.Vasiliauskas: V.Romanovas neišdrįso atsakyti už savo veiksmus

Rusijos sprendimas neišduoti bankrutavusio Ūkio banko savininko V. Romanovo nenustebino, nes jis to nuosekliai siekė, teigia Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Pasak V.Vasiliausko, V.Romanovui nepakako drąsos atsakyti už savo veiksmus.

„Sprendimas nenustebino, nes V.Romanovas jo siekė nuosekliai ir kryptingai. Be to, šis ponas niekada neatrodė panašus į žmogų, kuriam pakaktų drąsos atsakyti už savo veiksmus“, - teigė V.Vasilauskas.

Ūkio banko bankroto administratorius: dingo viltis išsiaiškinti daugiau apie banką

Rusijos sprendimas neišduoti bankrutavusio Ūkio banko savininko V. Romanovo panaikina galimybę plačiau išsiaiškinti banko žlugimo priežastis, teigia Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis. Tačiau, pasak jo, iš esmės situacija nesikeičia.

„Viltis aišku dingo, kad kažką per teisėsaugą sužinosime - kažkokius faktus, kurie pagelbėtų. Bet situacija, žiūrint į tą pranešimą, bus tokia, kokia buvo. Daugiau tai nieko nekeičia“, - BNS sakė G.Adomonis.
Pasak jo, V.Romanovo neišdavimas situacijos Ūkio banke nepakeis, o spėlioti, kas būtų buvę, jeigu banko savininkas būtų perduotas Lietuvai, jis nesiėmė.

„Mano giliu įsitikinimu, mes esame tokioje pat situacijoje, kokioje buvome, visi procesai vyks kaip reikia (...) Kas būtų, jeigu būtų, sunku pasakyti. Žinome faktą, kad jis negrįš į Lietuvą artimiausiu metu“ - aiškino bankroto administratorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)