Šiuo metu Lietuva „Doing Business“ reitinge užima 14 vietą.

„Dar prieš porą metų Vyriausybės tikslas patekti į 15-uką buvo vadinamas ambicingumu, tačiau mums pavyko ne tik jį pasiekti, bet ir pagerinti. Šiemet į reitingą įtrauktos kelios vykdomos reformos, kurios, tikimės, ateityje kilstelės mus į dar aukštesnę poziciją reitinge ir bet kokiu atveju pagerins verslo aplinką Lietuvoje“, – Finansų ministerijos pranešime sakė V. Šapoka.

Jis pristatė pastarųjų metų Lietuvos reformas, kurios bus įtrauktos į naująjį reitingą – sustiprinta mažųjų investuotojų apsaugą aiškiau ir skaidriau apibrėžiant akcinės bendrovės nuosavybės ir kontrolės sandarą bei palengvintas prisijungimas prie elektros tinklų ir sumažinti prisijungimo kaštai.

Pasaulio banko sudaromo „Doing Business“ reitingai atnaujinami kasmet ir atspindi sąlygas užsiimti verslu kiekvienoje valstybėje. „Doing Business 2020“ bus paskelbtas spalio 30 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)