Suplanuotos palyginti simbolinės poveikio priemonės, tačiau neabejojama, kad Rusiją jos supykdys - rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius patvirtino, kad Lietuva rengia nacionalines sankcijas Rusijai ir, jei prireiks,jos bus naudojamos.Tačiau mūsų šalies tikslas, anot jo, papildomos poveikio priemonės Europos Sąjungos (ES) lygiu.

„Kad būtų europinis balsas, nes jis realiai yra efektyvesnis, svarbesnis. Jeigu tas procesas būtų įstrigęs, būtume veikę ir patys. Dabar irgi esame tam pasiruošę, jeigu reikės“,- pažymėjo ministras.

DELFI primena, kad ES praplėtė sankcijų sąrašą Rusijai nerodant jokių ženklų, kad ji ketina paklausyti reikalavimų prisidėti prie Malaizijos lėktuvo katastrofos tyrimo ir nutraukti bet kokią paramą prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje. Šiuo metu sankcijų sąrašė yra 72 asmenys, kuriems draudžiama išduoti vizas ir kurių sąskaitos yra įšaldytos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (550)