Apie tai trečiadienį, balandžio 6 dieną pranešama Korupcijos ir organizuoto nusikalstamumo tyrimų centro internetinėje svetainėje (The Organized Crime and Corruption Reporting Project).

Lietuvos finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba pažymėjo, kad lėšos pereidavo per Ūkio banką, šiam tikslui buvo naudojamos keturios sąskaitos.

2013 metais Lietuvos vadovybė dėl finansinių problemų buvo uždariusi šį banką.

Buvo paskelbta tarptautinė šio banko vadovo Vladimiro Romanovo paieška, vėliau jis buvo sulaikytas Maskvoje.

Žurnalistų duomenimis, pinigai į šį Lietuvos banką plaukdavo iš fiktyvių bendrovių „Dino Capital S.A.“, „Starcourt Worldwide Ltd.“, „Delco Networks S.A.“ ir „Kentway S.A.“ sąskaitų.

Sandoriai buvo susiję su prekyba „Rosneft“ akcijomis. 2010 metais taip pat buvo užfiksuoti du epizodai, kai buvo atšaukti sandoriai ir dėl to po dviejų savaičių ofšorinėms bendrovėms teko kompensuoti 1,5 mln. dolerių (apytikriai 1,32 mln. EUR).

Pinigai buvo nukreipti į „Sandalwood Continental“ ir „International Media Overseas“ sąskaitas, siejamas su S. Rolduginu.

Balandžio 3 dieną Tarptautinis žurnalistų konsorciumas paskelbė tyrimą, susijusį su žinomų asmenybių lėšomis, nukreipiamomis per ofšorines bendroves. Tyrimas apima apie 12 tūkstančių dokumentų, aprašančių lėšų išvedimo per ofšorines bendroves schemas. Tyrime minima apie 140 asmenų, dauguma kurių yra žinomi žmonės ar pasauliniai lyderiai.

Tyrimo duomenimis, Vladimiro Putino draugui, garsiam violončelininkui Sergejui Rolduginui priklauso virtinė ofšorinių bendrovių, per kurias esą buvo nukreipiama šimtai milijonų dolerių.
Manoma, kad Sergejus Rolduginas yra geriausias V. Putino draugas, jis yra vyresniosios jo dukros Marijos krikšto tėvas.

Tyrimo autorių duomenimis, būtent jo vardu yra registruotos ofšorinės bendrovės, į kurių sąskaitas per bankus Rusijoje, Šveicarijoje ir Kipre plaukdavo didelės sumos iš Rusijos korporacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)