Šiuo susitarimu Lietuva ir Argentina sutarė skatinti abipusiškai naudingą ekonominį bendradarbiavimą pramonės, transporto, mokslo, technologijų, žemės ūkio ir kitose srityse, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Šiuo metu Argentina yra pagrindinė Lietuvos prekybos partnerė Lotynų Amerikoje. Dvišalė Lietuvos ir Argentinos prekyba pernai siekė 69,7 milijono eurų. 2017 metais pradėjus į Argentiną eksportuoti azoto trąšas, Lietuvos eksportas išaugo 3,7 karto.

Be ekonominio bendradarbiavimo, Lietuvos ir Argentinos užsienio reikalų viceministrai aptarė kitas derinamas Lietuvos piliečiams svarbias dvišales sutartis. „Darbo atostogų programa su Argentina neabejotinai sustiprintų Lietuvos ir Argentinos ryšius, atvertų galimybes abiejų šalių jaunimui iki 30 metų laisvai keliauti ir dirbti vieniems pas kitus iki 12 mėnesių“, - teigė D. Skusevičius.

Su Argentina taip pat yra derinamos dvigubo apmokestinimo išvengimo ir nuteistųjų asmenų perdavimo sutartys.

Viceministras D. Skusevičius darbo vizito Argentinoje lankosi liepos 12-13 dienomis. Be politinių konsultacijų su Argentinos užsienio reikalų ir kulto ministerijos atstovais, D. Skusevičius taip pat susitinka su lietuvių bendruomenėmis ir Lietuvos garbės konsulu Buenos Airėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)