Tarp Baltijos šalių bendrame reitinge Lietuva nusileidžia tiek Latvijai, tiek Estijai, kurios šiemet taip pat išliko tose pat pozicijose – atitinkamai 13 ir 14 vietos, rodo naujausia tyrimo ataskaita „Paying Taxes 2019“, kurioje buvo vertinami 2017 metų mokesčių įstatymai.

Anot „PwC“ partnerio Nerijaus Nedzinsko, stabilią Lietuvos poziciją tikimasi išlaikyti ir kitais metais, kadangi 2018 metais neįvyko reikšmingos mokesčių reformos, kuri galėtų turėti įtakos skaičiavimams. Jo teigimu, Lietuvos pozicija gali reikšmingai keistis po poros metų, kai bus vertinama 2019 metų mokestinė aplinka.

„Ženklus pokytis 2019 metais galėtų įvykti dėl planuojamų įgyvendinti Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) ir „Sodros“ reformų, dėl darbdavio ir darbuotojo mokesčių koncentravimo darbuotojo lygmenyje ir mokesčių tarifų pasikeitimų. Bendras „Paying Taxes“ mokesčių tarifo rodiklis, tikėtina, turėtų sumažėti“, - pranešime sakė N. Nedzinskas.

Tyrimas parodė, kad mokesčių apskaičiavimui, deklaravimui ir sumokėjimui Lietuvoje reikia 99 valandų – mažiau nei ES ir Europos laisvos prekybos asociacijos (ELPA) šalyse (161 valanda).

Bendras Lietuvos mokesčių tarifas siekia 42,6 proc., iš jų 35,2 proc. sudaro darbo jėgos mokesčiai, tuo metu ES ir ELPA šalių vidurkis siekia 39,3 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)