VTF atsakingi asmenys dienraščiui "Respublika" tvirtino, jog savo nuomonę apie vykstantį privatizavimo procesą Ūkio ministerijai pateiks galbūt jau ketvirtadienį. VTF pareikš nuomonę apie bendrovės privatizavimo procesą, bet nesiūlys, kaip pasielgti su estų, kaip potencialių pirkėjų, pasiūlymu.

Teisingumo ministerijos atstovai susipažins su reikalinga medžiaga, tačiau atskirai jokių išvadų neteiks, o tiesiog kartu su kitų institucijų atstovais dalyvaus kituose posėdžiuose. Finansų ministerijos pareigūnai aiškino, kad tokio pobūdžio posėdžiuose dalyvauja tik tam, kad žinotų, kaip vyksta vienas ar kitas privatizavimo procesas ir kokie sprendimai priimami. Sprendžiamojo balso jie neturi.

Tačiau dienraštis "Lietuvos rytas" rašo, kad Finansų ministerijos atsiųstame rašte nurodoma, kad pirmajame šių metų ketvirtyje valstybė yra suplanavusi gauti pajamų už skirstomųjų tinklų įmonės akcijų pardavimą.

Ūkio ministras Petras Čėsna trečiadienį "Respublikai" teigė, kad posėdyje buvo diskutuojama ir keičiamasi nuomonėmis. Šiuo metu jis teigia laukiąs, kol bus pateikti raštiški pasiūlymai ir rekomendacijos.

"Tai greičiausiai bus padaryta kitą, o gal ir dar kitą savaitę. Maždaug tuo metu neskubėdami pradėsime svarstyti, koks galėtų būti galutinis sprendimas. Juk laiko turime, skubėti nėra kur. Žmonės galvoja, renka informaciją", - sakė P.Čėsna.

Anot jo, šis privatizavimo procesas vienaip ar kitaip baigsis šiemet, tačiau jo baigties ūkio ministras nesiryžo prognozuoti.

P.Čėsna, anot "Lietuvos ryto", nerealiais pavadino pastaruoju metu valdžios sluoksniuose svarstomus variantus, pagal kuriuos su estais prasidėtų derybos dėl bendradarbiavimo Baltijos šalių rinkose.

Seimo Ekonomikos komitetas pasiūlė RST neparduoti, o privatizvimą atidėti.

Valstybinės kainų ir energetikos komisijos (VKEK) pirmininko Vidmanto Jankausko teigimu, tai, kad Estijos įmonė yra valstybinė, nėra pakankamas argumentas atmesti jų pasiūlymą. "Šios Estijos bendrovės reitingai aukšti, ji patikima. Be to, mums, Baltijos šalims, iš tikrųjų reikia plėsti savo bendradarbiavimo ribas energetikos srityje", - teigė V.Jankauskas.

Anot jo, Lietuvai parduoti RST estams neleidžia ambicijos - kaimynė Estija tiek gyventojų skaičiumi, tiek plotu yra daug mažesnė už Lietuvą.

"Eesti Energia" valdybos narys Sandoras Lyvė dienraščiui sakė, kad jie tebelaukia Lietuvos Vyriausybės sprendimo. "Tikimės, kad jis bus teigiamas, nes turėdami rimtus ketinimus pateikėme pasiūlymą, atitinkantį Lietuvos interesus", - sakė jis.

"Eesti Energia" yra vienintelė RST privatizavimo konkurso dalyvė. Ji savo pasiūlymus pateikė pernai lapkritį, bet Lietuvos valdžia dar neapsisprendė, ar tikslinga RST parduoti estams.

Neoficialiomis žiniomis, "Eesti Energia" už kontrolinį 71,35 proc. RST akcijų paketą pasiūlė apie 520 mln. litų. Pradinė 71,35 proc. RST paketo kaina - 421,579 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją