„Stojimo procesas užtruks kokius dvejus - trejus metus, taip rodo praktika“, - ketvirtadienį BNS telefonu iš Brazilijos sakė L.Linkevičius.

Apie tai, kad Lietuva pakviesta pradėti derybas dėl narystės EPBO, Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę telefonu informavo EBPO generalinis sekretorius Angelas Gurria (Anchelas Gurija), ketvirtadienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

L.Linkevičius sako, kad tai yra didelis Vyriausybės darbo įvertinimas. Pasak jo, kai Vyriausybė pradėjo savo kadenciją 2012-aisiais, Lietuva turėjo mažai galimybių pradėti procesą dėl stojimo į EPBO.

Linas Linkevičius
„Mūsų tikrai nevertino rimtai“, - teigė ministras.

Jo teigimu, pasaulio ekonomikų elitiniu klubu vadinamoje EPBO priklausyti yra ne tik prestižas, bet ir didžiulis pripažinimas valstybei, jos vystymosi raidai.

„Priklausymas EPBO yra galimybė suteikti dar didesnius svertus, dar labiau efektyvinti ekonomiką, priklausymas šitai organizacijai taip pat sukuria gerokai patrauklesnes sąlygas plėtotis verslui“, - kalbėjo L.Linkevičius.

Ministro nuomone, narystė EPBO pritrauktų į Lietuvą daugiau užsienio investicijų, taip pat galėtų pakilti Lietuvos skolinimosi reitingai.

Lietuva dabar aktyviai dalyvauja EBPO komitetuose ir darbo grupėse. Lietuvos atstovai bendradarbiauja su EBPO ekspertais konkurencijos stiprinimo, ekonomikos liberalizavimo ir kovos su korupcija srityse. Šalis taip pat prisideda teikiant EBPO paramą Ukrainai.

Oficialų prašymą tapti EBPO nare Lietuva įteikė 2002 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)