„Šiuo metu su Europos Komisijos atstovais aptariame galimus tolesnius veiksmus, įskaitant ir galimybę teismo sprendimą apskųsti“, – komentare BNS teigė ministerija.

ESBT sprendimą balandžio viduryje priėmė išnagrinėjęs trąšų gamybos bendrovių „Achema“ ir „Lifosa“ skundą. Pasak teismo, Komisija privalėjo suabejoti dėl AEI paramos schemos suderinamumo su vidaus rinka ir pradėti formalaus tyrimo procedūrą.

Komisija teigė, kad pareiškėjai nepateikė jokių įrodymų, jog parama elektros gamybai iš AEI turėtų neigiamų pasekmių, kurių nenusvertų teigiamas indėlis į didesnį žaliosios energijos vartojimą.

Achemos grupės“ valdoma „Achema“ pirmadienį pranešė, kad teismas pripažino EK sprendimą suderinti nuo 2011 metų veikiančią schemą neteisėtu, o ginčas kilo dėl prievolės mokėti VIAP mokestį už bendrovės pasigamintą ir sunaudotą elektrą.

EK 2019 metų sausį atgaliniu sprendimu suderino iki tol Lietuvoje taikytą valstybės paramą ir VIAP mokesčius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)