Baltarusijoje leidžiamas laikraštis "Komsomolskaja pravda v Belarusi" rašo, kad ilgą laiką mėgstamiausia vieta nuvažiuoti savaitgaliais buvo arti - vos už 184 kilometrų nuo Minsko - esantis Vilnius. Tačiau devalvavus rublį, o doleriui smarkiai pabrangus ir tapus neįmanoma šios valiutos laisvai įsigyti (baltarusiai dar viską skaičiuoja doleriais), kaimynų šalies gyventojai pasuko kitais keliais.

"Lietuva jau nebe rojus", - padarė išvadą ir Baltarusijos laikraštis "Komsomolskaja pravda". Jis rašo, jog šiuo metu, kad apsimokėtų bilieto Minskas-Vilnius-Minskas kaina, baltarusis turi parsivežti 10 kilogramų pipirų arba 54 kilogramus bananų. Ir tęsia: "Šiuo metu Baltarusijoje geriausia tapti vegetarais, nes mėsa brangiau kainuoja tik Maskvoje. Tad kiaulieną turi pakeisti gabalas kepto sūrio. O jei kas jo nenori, važiuoja į Lenkiją, kur mėsa ir dešros kainuoja nebrangiai, nes Lenkija - "tikras mėsėdžių kraštas", kuriame dar apsimoka pirkti ir vaisius, ypač egzotiškus - persikus, nektarinus. Na, o už vakar nuskintas avietes sumokėsite perpus pigiau." Be to, kovodamos už pirkėjus parduotuvės nuolat skelbia įvairias akcijas.

Kainų skirtumus Baltarusijos laikraštis aiškina paskelbdamas ir vidutinius gretimų šalių atlyginimus: Ukrainoje jis sudaro 300 dolerių per mėnesį, Lietuvoje - 700 dolerių, Rusijoje - 800 dolerių, o Lenkijoje - net 1000 dolerių (patys lenkai nurodo, kad jų vidutinis mėnesinis atlyginimas siekia 1270 dolerių - red.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją