Į DELFI redakciją kreipėsi skaitytoja Jurgita, kuri teigė, kad netikėtai sulaukė iš SEB banko ataskaitos, kurioje jau trejus metus mirusios senelės sąskaita apmokestinta 84 ct.

„Nežinau, kas sugalvojo SEB banko administravimo mokesčius nenaudojamoms sąskaitoms. Galbūt tai automatinis sąskaitų persiuntimas, o galbūt SEB bankas tyčiojasi iš savo klientų“, - piktinosi moteris.

Kaip pasakojo Jurgita, ji rugsėjo mėnesio pradžioje iš SEB banko į savo el. paštą gavo banko sąskaitos ataskaitą, kurioje nurodoma sąskaitos naudotoja – 2009 m. pabaigoje mirusi senelė. Ataskaitoje teigiama, kad sąskaitos balansas yra neigiamas – sąskaitos turėtojai kredito įstaigai skolinga 84 ct. Suma nuskaičiuota už banko paslaugas 2012 m. rugsėjo 1 d. Mokesčio priežastis nurodyta kaip „tvarkymo mokesčio skolos padengimas“.

Skaitytoja teigė, kad močiutės banko sąskaitos ataskaitą gavo į savo el. paštą, nes sąskaita močiutės vardu buvo atidaryta pagal įgaliojimą ir sutartyje nurodytas jos adresas.

SEB konkrečių klientų situacijų nekomentuoja

DELFI susisiekus su SEB banko atstovais išsiaiškinti, kaip kelis metus nenaudojanti ir tuščia sąskaita staiga tapo su skola, nepavyko. Bankas konkrečių klientų situacijų nekomentuoja.

Nustebusi netikėta banko sąskaitos ataskaita Jurgita pati kreipėsi į banką paaiškinimo.

Kodėl mirusios senelės sąskaitai buvo pritaikytas mokestis, Jurgita taip ir nesužinojo. Tačiau jai buvo paaiškinta, kad banko kliento mirties atveju, mirusiojo artimieji bankui turi pateikti mirties liudijimą.

Tuomet bankas nutraukia visas sutartis, kurios buvo sudarytos su mirusiu klientu.

Norint išsiimti mirusiojo artimojo lėšas, likusias sąskaitose, reikia kreiptis į notarą, kuris vėliau nukreipia į banką. Bankui reikia pateikti mirties liudijimą ir notaro išduotą paveldėjimo teisės dokumentą ar notaro patvirtintą jo kopiją, kurioje nurodoma, kad asmuo paveldėjo sąskaitose esančias lėšas.

DELFI primena, kad nuo liepos 1 d. SEB bankas apmokestino su mokėjimo kortelėmis nesusietas sąskaitas 1 Lt mėnesiniu mokesčiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)