Dar vasario mėnesį daugiau kaip 42 tūkst. kv. metrų ploto statinyje Ramučiuose jau įsikūrė kompanijos vadovaujantis personalas. Šiame pastate dirbs apie 130 darbuotojų.

Specialistai ne kartą minėjo, kad logistikos centro atidarymas yra svarbiausias darbas prieš visam tinklui atveriant duris.

Taip pat DELFI jau rašė, kad „Lidl“ aktyviai ieško personalo visoje Lietuvoje.

Svarbus žingsnis

„Tai vienas iš svarbiausių žingsnių prieš atidarant parduotuves. Mes čia užtikrinsime mūsų prekių kokybę, kol jos pasieks parduotuves. Štai kodėl tai labai svarbus žingsnis. Mūsų tikslas labai paprastas – geriausios kokybės prekės už geriausią kainą“, - teigė UAB „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostinas Roussevas Peine'as.

Marius Kybartas, atsakingas už „Lidl“ plėtrą, logistiką ir antrinių žaliavų valdymą Lietuvoje teigė, kad iš viso 27 šalyse veikia 140 panašių logistikos centrų, kaip pakaunėje.

Pagal parduodamų maisto produktų skaičių „Lidl“ užima ketvirtą vietą pasaulyje.

„Lietuvoje mes atsidarysime šiais metais. Tą aš galiu pažadėti“, - teigė M. Kybartas.

Įspūdingo dydžio terminalas kol kas apytuštis, tačiau pamažu prekės jau atvyksta.

Logistikos centre jau galima matyti prekių, kurių galiojimo laikas ilgas. Tokių kaip naminių gyvūnų maistas, higienos prekės, maisto konservai, skalbimo priemonės, kosmetika.

„Labai svarbu, kad į Lietuvą atėjo didelės investicijos. Iš viso „Lidl“ Lietuvoje pažadėjo investuoti 150 milijonų eurų. Šio logistikos centro statybos – vienos didžiausių Lietuvoje per pastaruosius metus“, - atidarymo metu sakė ūkio ministras Evaldas Gustas.

„Lidl atėjimas parodė, jog Kauno regionas yra puiki vieta investicijoms. Kiekvienas vandens sudrumstimas Lietuvos rinkoje tik į naudą vartotojams. Svarbu, kad Karmėlavos oro uoste besileidžiantys lėktuvai nesumaišytų ir nenusileistų ant šio didžiulio logistikos centro“, - pranešime spaudai cituojamas Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Vokietijos ambasadorė Jutta Schmitz pabrėžė, jog Lietuva tampa labai patrauklia šalimi Vokietijos verslininkams. Jos gimtinėje jaučiamas susidomėjimas galimybėmis investuoti Lietuvoje.

Pasak „Lidl Lietuva“ vadovo Radostino Roussevo-Peine, bendrovė teikia pirmenybę pažangioms technologijoms bei rūpestingam išteklių naudojimui. Šią nuostatą atspindi ir logistikos centro įrangos bei valdymo sprendimai.

Pastate įrengti LED šviestuvai padeda taupiai naudoti elektros energiją. Šaldymo įrenginiuose pasitelkiami išimtinai natūralūs šaltnešiai, o vėsinimo ir šaldymo procesų metu pagaminta šiluma naudojama kitoms logistikos centro erdvėms šildyti.

Įdiegta atliekų tvarkymo metodika padeda surūšiuoti ir tolesniam perdirbimui paruošti pakavimo medžiagas. Be to, bendrovė naudoja elektros energiją, gaminamą mūsų šalyje iš atsinaujinančių išteklių. Dėl savo techninių ir valdymo ypatumų „Lidl Lietuva" logistikos centras pelnė tarptautinį „BREEAM In-Use" sertifikatą, kuriuo ženklinami pastatai, darantys mažiausią poveikį aplinkai.

Kaip matyti iš tinklalapio rekvizitai.lt duomenų, bendrovėje „Lidl Lietuva“ balandžio 10 d. dirbo 362 darbuotojai, o balandžio 12 d. – jau 709. Tiesa, balandžio 13 d. jų skaičius buvo 706.

Manoma, kad „Lidl“ planuoja veiklą pradėti šių metų pirmąjį pusmetį (neoficialiomis žiniomis, birželį – DELFI) atidarydami daugiau nei 10 parduotuvių visoje šalyje bei tęsti plėtrą.

„Lidl Lietuva“ buvo įkurta dar 2002 metais, tačiau dėl situacijos rinkoje 2006 metais veikla buvo pristabdyta. Po ketverių metų veikla atnaujinta, o 2013 metais Vilniuje, Šeškinėje buvo pastatyta pirmoji parduotuvė, tačiau iki šiol ji neatidaryta.

„Tokia buvo taktika. Mes norėjome išbandyti sprendimus, kurie skirti būtent Lietuvai. Daugelis klausė, kodėl ji neatidaroma? Ji bus atidaryta vienu metu, kaip ir visos kitos Lietuvos parduotuvės“, - teigė M. Kybartas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (507)