Rinkos ir nekilnojamojo turto specialistai ne sykį DELFI sakė, kad būtent šio statinio baigtis sudarys galimybes prekybos tinklui atverti savo parduotuves Lietuvoje.

Pasak pranešimo spaudai, modernų sandėlį su administracinėmis patalpomis įvertinusi valstybinė komisija pripažino jį tinkamu naudoti.

„Rengiant logistikos centro projektą, daug dėmesio skirta sandėliavimo ir logistikos organizavimo ypatumams, drauge atsižvelgiant į aktualiausias ir moderniausias statybų technologijų tendencijas, – sakė pranešime spaudai cituojamas „Lidl Lietuva“ valdybos pirmininkas Radostinas Roussev-Peine. – Džiaugiamės, kad partnerių dėka visus sumanymus pavyko įgyvendinti ne tik nenutolstant nuo pradinės vizijos, bet ir laikantis užsibrėžtų terminų.“

Logistikos centro statybos, kurias vykdė bendrovė „Mitnija“, truko kiek ilgiau nei metus. Projekto vertė siekia per 30 mln. eurų. Statinio plotas – per 42 tūkst. m2. Iš jų 13,8 tūkst. m2 skirta šaldymo patalpoms, 1,3 tūkst. m2 – biurams.

Šiuo metu tebevyksta kelių „Lidl“ parduotuvių įvairiuose Lietuvos miestuose statybos. Konkreti tinklo atidarymo data nėra skelbiama.

Šiuo metu prekybos tinklas aktyviai stato naujas parduotuves. Specialistai svarsto, kad duris jos atvers visos kartu, kai bus baigta 20-30 parduotuvių. Taip pat manoma, kad jų atidarymo data galėtų būti prieš Kalėdas arba kitų metų pradžioje.

Prekybos tinklo „Norfa“ savininkas Dainius Dundulis interviu DELFI svarstė, kad atėjęs „Lidl“ greičiausiai atiminės pirkėjus iš jau veikiančių prekybininkų.

„Faktas, kai ateis „Lidl“, jis turės savo rinką, bet nežinoma, ar rinka augs, kris, ar stagnuos. Dabar daugiausiai galvojančių, kad rinka stagnuos, o tokiu atveju „Lidl“ atiminės dalį iš tinklų ir iš nepriklausomų žaidėjų“, - tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (589)