Pranešimecrašoma, kad pernai, kai mokslo metų pradžios šventė buvo perkelta iš rugsėjo 1-osios (šeštadienio) į rugsėjo 3-iąją (pirmadienį), „Lidl“ buvo vienintelis prekybos tinklas, kuris atsižvelgė į Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento rekomendacijas ir neprekiavo alkoholiu abi dienas. Kadangi šiais metais daugelis Lietuvos mokyklų mokslo metų pradžios šventę perkels iš rugsėjo 1-osios (sekmadienio) į rugsėjo 2-ąją (pirmadienį), „Lidl“ sprendimą neprekiauti alkoholiu abi dienas nusprendė pakartoti.

„Šiemet ir vėl daugelis mokyklų perkels mokslo ir žinių šventę į rugsėjo 2-iąją, pirmadienį. Į tai atsižvelgėme jau ir praėjusiais metais bei nusprendėme alkoholiu neprekiauti abi dienas. Šiais metais ir toliau laikomės tokios pozicijos. Manome, kad prekybos alkoholiu ribojimas per mokslo metų pradžios šventę siunčia reikšmingą socialinę žinutę ir yra skirtas ugdyti sąmoningą visuomenę bei priminti, kad žinių siekimas ir alkoholio vartojimas nėra suderinami dalykai. Tikimės, kad tai paskatins daugelį susimąstyti ir pasitikti mokslo metus blaiviai“, – teigė „Lidl Lietuva“ direktorius Radostin Roussev-Peine.

Įstatyme numatytas prekybos alkoholiu ribojimas automatiškai į rugsėjo 2-ąją dieną perkeliamas nėra, tačiau prekybininkams yra palikta teisė pasirinkti, ar jie planuoja apriboti prekybą alkoholiu ir perkeltos šventės metu. „Lidl“, atsižvelgdama į viešai išsakytas rekomendacijas ir lūkesčius, perkeltos šventės metu neprekiauti nusprendė antrus metus paeiliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)