„Situacija tokia, kad PVM oficialiai mažinamas tik nuo rytojaus, bet kai kas kainas sumažino jau nuo šiandien ir tai padarė savo sąskaita. Vienas tokių tinklų – „Biedronka“, taip pat – „Aldi“.

Lidl“ savo ruožtu irgi nuo 31 dienos „nuima“ PVM, tačiau tik akcijoje dalyvaujančioms prekėms, o likusioms prekėms nuims nuo vasario 1-osios“, – kalbėjo Pricer.lt maisto krypties vadovas Petras Čepkauskas.

Pasak jo, diena anksčiau sumažintas kainas prekybininkai dengs iš savo kaštų.

„Reiškia, kad tuos 5 proc. PVM prekybininkai už šiandien valstybei atiduos iš savęs“, – pridūrė jis ir aiškino, kad tai reiškia, kad norintys pigiau apsipirkti Lenkijoje, tai jau gali padaryti nuo šiandien.

Anot jo, į Lenkiją apsipirkti atvykstančių lietuvių lauks ir tam tikri pokyčiai, susiję su kainų žymėjimu. Bandydamas demonstruoti skaidrumą, prekybos tinklas „Biedronka“ pranešė keičiantis kainų etiketes.

„Biedronka“ katalogas, kainų etiketė

Jose nuo šiol bus galima matyti kainą su buvusiu 5 proc. PVM, taip pat tikslią sumą, kiek sudarė PVM, arba kitaip, kiek pirkėjas sutaupo, ir galutinę produkto kainą su nuliniu PVM tarifu.

„Manau, kad tai susiję su tuo, kad „Biedronka“ buvo apkaltinta kainų kėlimu dar prieš įsigaliojant kainų pokyčiams, todėl jie pasidarė aiškesnius kainolapius.

Svarbu pasakyti, kad to įstatymai nereikalauja“, – sakė Pricer.lt atstovas.

P. Čepkauskas teigė kol kas pačių maisto kainų nelyginęs, mat laukiama, kol visus akcijų žurnalus išsileis ir Lietuvoje veikiantys prekybos tinklai.

Redakcija primena, kad nuo vasario 1-osios Lenkijos prekybos tinkluose, valdžiai nusprendus, yra naikinamas PVM maisto produktams, kuris siekė 5 proc. Taip kaimynai kovoja su infliacija. Nulinis tarifas, planuojama, laikysis 6 mėnesius.

Lenkijoje PVM mažėja ir trąšoms, o PVM tarifas degalams mažinamas nuo 23 proc. iki 8 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)