„Pastaruoju metu dėl COVID-19 pandemijos ypač išaugo apsisaugoti skirtų priemonių paklausa, jomis nori prekiauti vis daugiau verslininkų, jas siekia tobulinti ir mokslininkai. Tam, kad vartotojus šios priemonės pasiektų saugios ir kokybiškos, reikalingi sertifikatai“, – pranešime sakė R. Sinkevičius.

Pagal naujausią sąrašą, Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Tekstilės medžiagų fizinių-cheminių tyrimų skyrius galės sertifikuoti apsauginę aprangą nuo infekcinių agentų (gyvų organizmų ar molekulių, sukeliančių infekcinę ligą).

Šios priemonės turi užkirsti kelią infekcijai patekti ant odos, ant kitų žmonių ir į kitą aplinką, pavyzdžiui, valgant arba geriant, tačiau kaukės į šį spektrą nepatenka.

FTMC yra didžiausia mokslinių tyrimų įstaiga Lietuvoje, atliekanti mokslinius tyrimus ir technologinės plėtros darbus lazerinių technologijų, optoelektronikos, branduolio fizikos, organinės chemijos, bio ir nanotechnologijų, elektrocheminės medžiagotyros, funkcinių medžiagų, elektronikos ir kitose mokslo kryptyse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)