Kaip informavo Vilniaus visuomenės sveikatos centras, šalto ir karšto vandens mėginių, paimtų „Vichy“ vandens parke rugsėjo 9 d., laboratoriniai tyrimai rodo, kad legionelių vandenyje nėra.

Pasak tarnybos, norint įsitikinti, ar vandenyje legionelių koncentracija neviršija normų, reikalingi 10 dienų trunkantys laboratoriniai tyrimai, todėl priimti tokius atsakingus sprendimus kaip rinkos ribojimo priemonės taikymas ar jos atšaukimas užtrunka.

„Apmaudu, kad valdininkai leidžia sau viešai svaidytis neatsakingais pareiškimais ir keliomis savaitėmis vėluojančiais raštais. Sunku tuo patikėti, tačiau esame baudžiami už tai, kad per greitai išsprendėme iškilusias problemas. Dėl neatsakingų biurokratų veiksmų parko reputacijai padaryta nepaprastai didelė žala“, - anksčiau teigė „Vichy“ vandens parko vadovė Ieva Mazeliauskaitė.

Tačiau parkui gresia ekonominės sankcijos dėl atsakingų institucijų sprendimo nevykdymo. Vilniaus visuomenės sveikatos centras „Vichy“ vandens parke šiais metais jau keletą kartų atliko visuomenės sveikatos saugos kontrolę ir nustatė, kad legionelių koncentracija šalto ir karšto vandens sistemose viršija leidžiamą ir buvo kreiptasi dėl paslaugų teikimo sustabdymo.

Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba teigia, kad vandens pramogų parkas kurį laiką ignoravo nurodymus sustabdyti paslaugų teikimą, tad Vartotojų teisių apsaugos tarnyba taikys ekonomines sankcijas vandens parkui.

Šiuo metu „Vichy“ iki spalio 1-osios uždarytas kasmetiniams profilaktiniams darbams.

Techninės profilaktikos ir atnaujinimo sulauks vandens parko inžinerinės sistemos, vandens ruošimo sistemos, bus atlikti visų su saugumu susijusių sistemų kompleksiniai bandymai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją