Lietuviško maisto restoranas „Marceliukės klėtis“ veikė beveik 27 metus, skaičiuoja V. Urba. Restoraną valdanti bendrovė „Vikšris“ buvo įregistruota 1995 m. balandžio 3 dieną. Pandemija, pasak vadovo, yra pagrindinė restorano uždarymo priežastis.

„Priežastys yra pastate. Kaip sakant, labai užkilo kainos. Nors pastatas buvo įmonės, kurios aš esu pagrindinis akcininkas, bet labai pakilo kainos ir mes nebeišsimokėjome. Vietoje 5 tūkst. eurų tapo 26 tūkst. eurų – pakilo žemės, NT mokesčiai, mes patalpų niekam nenuomojome ir gavosi toks dalykas“, – didesnius mokesčius įvardija V. Urba.

Marceliukės klėtis

Jis paaiškina, kad pastatas, anksčiau priklausęs įmonei, šiuo metu jau yra parduotas.

„Negavome atidėjimų, nusprendėme parduoti pastatą, ir jis jau yra parduotas. Dabar dar tik derybos mūsų laukia, ar susitarsime, ar nesusitarsime“, – dėstė V. Urba.

Įmonės finansinės ataskaitos atskleidžia, kad pernai, lyginant su 2019 metais, pajamos susitraukė 45 procentais, iki 232,9 tūkst. eurų, įmonė uždirbo 5,3 tūkst. eurų grynąjį pelną. Nuosavas įmonės kapitalas buvo neigiamas, įsipareigojimai viršijo turtą.

„Nėra labai malonu, aišku. Tiek metų. Ir va. Na, ką darysi. Būna visko, kaip sakant. Tai nieko, čia toks sprendimas. Dabar turistų nebuvo, o patalpos didelės. Taip nusprendėme, kad jau kažką reikia keisti“, – pasakojo V. Urba.
„Marceliukės klėtis“

Jis prisimena, kad anksčiau vienu metu tekdavo aptarnaut ir po 5 grupes turistų, dideliame restorane vienu metu būdavo iki 400 sėdimų vietų, restoraną buvo pamėgę Skandinavijos, Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, netgi Japonijos turistai.

„Ir muzikantų turėjome, ir visko buvo, bet va, kažkaip atsitiko taip, kad reikia truputį kažką pakeist. Sako, nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Tai gal ir sukursim, kažką, dar nepasiduodam“, – kalba V. Urba.

Šiuo metu įmonėje dirba 13 darbuotojų, nors panašiu laikotarpi prieš metus čia dirbo apie 26 darbuotojus, rodo rekvizitai.lt duomenys.

Dar metų pradžioje įmonė turėjo plėtros planų.

„Bendrovė numato 2021 metais praplėsti patalpas, t.y. įrengti restorano pirmame aukšte patalpas, pastatyti pečių, kur bus kepama duona, tuo padidinant restorano pajamas. Taip pat, 2021 metais restoranas planuoja aktyviai dalyvauti ir organizuoti bei teikti viešojo maitinimo paslaugas įvairiuose masiniuose kultūros ir sporto bei meno renginiuose Lietuvoje ir užsienyje, bei teikti viešojo maitinimo paslaugas įvairioms bendrovėms ir organizacijoms bei pavieniams užsakovams, tuo didindama savo pardavimų apimtis ir didindama pajamas“, – buvo rašoma pirmoje pusėje parengtose finansinėse ataskaitose.

Planuoja nedidelį greito maisto restoraną

Įmonės vadovas teigia dar nežinąs, ar „Marceliukės klėtis“ galėtų atgimti kitoje vietoje.

„Dabar dar nežinome. Gal dar ieškome truputį patalpų, bet nežinau. Mums išeina pigiau nuomotis, nei turėti kažkokį NT. Nežinau, kažką galvosime, dirbsime ta linkme kažką“, – šnekėjo V. Urba.

Jis paminėjo, kad svarsto atidaryti greito maisto restoraną, tačiau planų nedetalizavo.

„Turėsime kampelį vieną. Tai vat, kažkaip krapštysimės, atidarysime greito maisto restoraną, greičiausiai, dirbsime. Tačiau dar esame nesuderinę, nežinau ar galime tą minėti, dar nepasirašėme sutarties“, – teigia V. Urba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)