„Apsisprendimas yra visiškai savo noru, nėra jokių kitokių signalų, tiesiog jau daugiau nei 8 paskutiniuosius metus dirbau „Lietuvos energijos“ grupėje, didžioji dalis buvo „Lietuvos energijos gamyboje“, ir atėjo laikas daryti pokyčius“, – BNS antradienį sakė E. Čiužaitė.

Paklausta apie tolesnius planus, besitraukianti LEG generalinė direktorė ir valdybos pirmininkė teigė norinti artimiausias porą savaičių susikoncentruoti į darbų užbaigimą. Ji patvirtino, kad palieka ir pačią „Lietuvos energijos“ grupę.

„Konkrečių ateities planų šiandien komentuoti nenorėčiau (...) Kadangi išeinu iš vienos pagrindinių grupės įmonių (LEG – BNS) (...) Dabar tiesiog išeinu ir iš grupės“, – sakė E. Čiužaitė.

Ji nekonkretizavo, ar ateities veikloje planuoja orientuotis į energetikos sektorių.

E. Čiužaitė teigė, kad dabartinė LEG situacija yra stabili, o perspektyva aiški.

„Įmonės situacija ir tolesnė perspektyva šiuo metu yra labai nuosekli, aiški, sudėliota strategija ir tikslai 2019-iems metams. Tikrai gana stabilus etapas, stabilus momentas man pačiai padaryti pokyčius, o kolegoms – užtikrinti tęstinumą be kažkokių didelių susvyravimų“, – aiškino E. Čiužaitė.

Ji pabrėžė, kad palaikė „gerus, konstruktyvius“ santykius su „Lietuvos energijos“ vadovybe, bendravimas buvo „normalus, konstruktyvus ir teigiamas“.

LEG pirmadienį pranešė, kad E. Čiužaitė pateikė prašymą dėl atstatydinimo iš pareigų. Iš įmonės ji pasitrauks sausio 21 dieną.

„Lietuvos energijos“ Infrastruktūros ir plėtros direktorius, LEG stebėtojų tarybos pirmininkas Dominykas Tučkus BNS pirmadienį sakė, kad grupė neturėjo priekaištų E. Čiužaitės darbui. Ji nėra pareiškusi noro dirbti kurioje nors kitoje grupės bendrovėje.

Jis teigė, kad artimiausiu metu bus paskelbtas viešas konkursas naujo vadovo pareigoms.

E. Čiužaitei baigus darbą LEG, laikinai bendrovės generalinio direktoriaus pareigose dirbs gamybos direktorius Darius Kucinas.

E. Čiužaitė LEG dirba nuo 2011-ųjų. Pradėjusi dirbti verslo plėtros padalinyje, netrukus tapo jo vadove, vėliau vadovavo Finansų ir administravimo departamentui. 2016 metų vasarį ji buvo išrinkta LEG valdybos pirmininke bei generaline direktore.

„Lietuvos energijos gamyba“ valdo rezervinę elektrinę bei kombinuoto ciklo bloką Elektrėnų komplekse, Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę (HAE), Kauno hidroelektrinę (HE) bei neveikiančią Vilniaus trečiąją termofikacinę elektrinę.

Valstybės valdomam holdingui „Lietuvos energija“ priklauso 96,75 proc. LEG akcijų, kurios kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)