Jie prisijungė prie atviro moratoriumo dėl laikino kredito įsipareigojimų atidėjimo privatiems klientams. Dvi iš šių įmonių pasirašė ir antrąjį moratoriumą – dėl paskolų atidėjimo įmonėms, pranešė LBA.

Jungtinė centrinė kredito unija „Kreda“ ir „Mano bankas“ prisijungė prie abiejų LBA moratoriumų – dėl įsipareigojimų atidėjimo privatiems ir verslo klientams. Prie moratoriumo dėl paskolų įmokų atidėjimo privatiems klientams taip pat prisijungė kredito unija „Saulėgrąža“, „Saugus kreditas“ ir Latvijos „Inbank“ filialas.

Vadovaujantis atvirais moratoriumais, finansinių įsipareigojimų turinčių gyventojų ir įmonių, susidūrusių su sunkumais dėl COVID-19, prašymu jiems suteikiamos vadinamosios paskolų įmokų atostogos. Šiuo laikotarpiu klientams lieka mokėti tik palūkanas ar kitus periodinius mokėjimus.

Būsto paskolos grąžinimas šitaip gali būti atidėtas iki vienerių metų, vartojimo kreditų ir lizingo grąžinimas fiziniams klientams bei verslo paskolų įmokos įmonėms – iki pusės metų. Moratoriumas taikomas verslo paskoloms, kurios įmonių grupei sudaro iki 5 mln. eurų.

Individualiai sprendžiama tik dėl tų klientų, kurie jau iki kovo 16 dienos – karantino dėl COVID-19 Lietuvoje pradžios, turėjo reikšmingų finansinių problemų, vėlavimų ar nemokų.

Praėjusią savaitę įsigalioję moratoriumai veikia iki 2020 metų liepos 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)