Vieniems skaitytojams atsakyti į 16 testo klausimų prireikė ir 25 minučių, o kitiems užteko ir 30 sekundžių. Nors teisingai testą išsprendusių buvo daug, tačiau prizinės vietos buvo skirtos tiems, kurie teisingai atsakė į visus klausimus per trumpiausią laiką. Pagrindinės vietos laimėtojui prireikė vos 30 sekundžių, antrąją ir trečiąją vietas pasidalino skaitytojai testą sprendę atitinkamai - 1 ir 2 sekundėmis ilgiau.

Finansinio raštinigumo teste buvo pateikti jaunimui skirti klausimai susiję su asmeninių finansų valdymu, o juos atsakyti buvo lengviau tiems, kurie peržiūrėjo šalia pateiktus trumpas video pamokas apie finansus.

„Šiuose trumpuose filmukuose patraukliai ir paprastai aiškiname jaunimui, kodėl svarbu neišleisti visko, ką gauni, ir kaip išmintingai taupyti, kad galėtum įgyvendinti svajones. Taip pat patariame, kad skolintis verta tik atsakingai ir apgalvotai“, – sako Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja Ingrida Šimonytė.

Pasak I. Šimonytės, plečiantis finansinių produktų ir paslaugų spektrui ir prieinamumui, finansinio vaikų ir jaunimo švietimo bei praktinių įgūdžių poreikis tampa būtinybe – jau septynmečiai gali naudotis bankų kortelėmis, o abiturientams tenka priimti rimtus sprendimus dėl studijų paskolos. Tačiau tam, kad jauni žmonės galėtų tinkamai pasinaudoti finansų sektoriaus teikiamomis galimybėmis, jiems itin svarbu suprasti, kaip finansų paslaugų rinka veikia ir į ką būtina atkreipti dėmesį.

Primes vietos laimėtojui atiteko ekskursija į Lietuvos banko pinigų muziejų grupei ir 50 litų sidabro moneta, skirta Lietuvos gamtai "Kamanė", antros vietos laimėtojui atiteko 50 litų sidabro moneta, skirta Lietuvos gamtai "Kamanė", trečios vietos laimėtojui atiteko 2013 m. laidos S. Dariaus ir S Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui paminėti skirtas numizmatinis apyvartinių monetų rinkinys su atminimo ženklu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)