„MMM-2011“ savo paslaugas reklamuoja Latvijos teritorijoje. Šios kompanijos reklamą galima aptikti be kita ko ir viešajame transporte. Žlugus „Latvijas Krājbanka“ vadinamieji „šimtininkai“ iš „MMM-2011“ masiškai publikavo nesankcionuotus reklaminius skelbimus internete (jų buvo ir DELFI.lv komentaruose).

Finansų ir kapitalo rinkos komisija įspėjo Latvijos gyventojus, kad „MMM-2011“ neturi licenzijos teikti finansines paslaugas ir paragino nepatikėti savo pinigų abejotinos reputacijos įmonei.

Valstybinė policija taipogi ragina Latvijos piliečius nepasitikėti finansinių piramidžių organizatoriais, kurie dažniausiai žada ypatingai aukštą atlygį už indėlius (nuo 20 iki 70 procentų per metus, nors vidutinės palūkanos Latvijos kreditinėse įmonėse neviršija 5 procentų).

DELFI skelbė, kad liūdnai Rusijoje pagarsėjusios finansinės piramidės „MMM“ klonas „MMM-2011“ vilioja ir Lietuvos žmones. Tam specialiai sukurtas ir tinklalapis lietuvių kalba, kuriame už finansines machinacijas beveik šešerius metus Rusijoje kalėjęs Sergejus Mavrodis kreipiasi į Lietuvos žmones. Pristatomo projekto esmė – neškite pinigus, tikėkitės didelių palūkanų, bet nieko negarantuojame.

Vertybinių popierių komisija (VPK)perspėjo, kad asmenų, prisistatančių „MMM-2011“ sistemos dalyviais, tinklalapyje lietuvių kalba naudojama reklama gali sudaryti įspūdį, jog siūlomos investicinės paslaugos. Pabrėžtina, kad „MMM-2011“ sistema nėra Komisijos prižiūrima, jos atžvilgiu nėra taikomi Finansinių priemonių rinkų įstatymo (tFPRĮ) įtvirtinti investuotojų apsaugos bei jų teisių gynimo mechanizmai, tokiai veiklai nėra taikoma Lietuvos Respublikos teisė, t.y. visa rizika dėl investicijų tenka investuotojui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)