Bendrovės „Alna Business“, „Alna Business Solutions“ ir šios padalinys Lenkijoje „Alna Business Solutions Sp.zo.o“ yra verslo valdymo sistemų (ERP) paslaugų teikėjas Lietuvoje ir Lenkijoje. Grupė specializuojasi diegiant ir pritaikant „Microsoft Dynamics“ ir SAP programinę įrangą.

„Alna Business“ grupę Latvijos bendrovė įsigijo iš verslo valdymo bendrovės „Holdco A“, kurią valdo „Orion Asset Management“ ir Milaknių šeima.

Sandorio finansavimui „Digital Mind“ pasitelkė nuosavą kapitalą ir kreditą iš „BPM Capital“.

Kaip teigiama, įsigijimas leis „Digital Mind“ gerokai papildyti turinio ir procesų automatizavimo produktų portfelį, į sąrašą įtraukiant ERP ir finansų valdymo sprendimus. Tokiu būdu bendrovė taps vieno langelio principu veikiančia kritinių verslo valdymo sprendimų privačioms bei viešosioms organizacijoms tiekėja Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Bendrovės biurai veiks Rygoje, Taline, Vilniuje ir Varšuvoje, o planuojama konsoliduota bendrovių apyvarta 2022 metais sudarys apie 12 mln. eurų.

„Esame tikri, kad įtampa darbo rinkoje bei karo sukelta sumaištis rinkose vers mūsų regiono organizacijas paskubinti išmaniųjų technologijų diegimą, tokiu būdu didinant gebėjimą prisitaikyti prie sparčiai besikeičiančios aplinkos. Mūsų strateginis tikslas – siūlyti integruotus produktus, kurie padeda efektyviau valdyti svarbiausius verslo procesus , tačiau ERP kompetencijų mums stigo. Šiuo požiūriu „Alna Business“ komandos patirtis ir gebėjimai yra tikrai įspūdingi, todėl mes esame tikri, kad panaši verslo kultūra ir augimo ambicijos taps puikiu pagrindu auginant Baltijos šalių verslo čempioną“, – pažymėjo „Digital Mind“ vadovas Rinalds Sluckis.

„Tai svarbus pokytis „Alna Business“ įmonių grupei, atveriantis naujas rinkas ir sukuriantis papildomas galimybes. Tačiau tuo pat metu jis organiškas mūsų komandai, kurios veiklos pobūdis iš esmės nesikeis, bet pasipildys naujais produktais ir paslaugomis. Mūsų patirtis ERP srityje puikiai dera prie „Digital Mind“ siūlomų paslaugų, todėl nekantraujame pradėti bendrus darbus ir augti drauge. Šis sandoris mums taip pat suteiks papildomų galimybių plečiantis Lenkijoje ir kitose Vidurio Europos valstybėse“, – sakė „Alna Business“ grupės vadovas Darius Bužinskas.

Lietuvoje ir Lenkijoje bendrovė ir toliau veiks „Alna Business“ vardu, o jai vadovaus D. Bužinskas.
Tuo tarpu „Digital Mind“ pradės siūlyti „Microsoft Dynamics“ ir SAP ERP sprendimus ir paslaugas savo esamiems klientams Latvijoje ir Estijoje, o daugiau nei 300 „Alna Business“ klientų Lietuvoje ir Lenkijoje pasiūlys turinio bei procesų automatizavimo sprendimus.

„Digital Mind“ finansų patarėjai sandoryje buvo „BIC Securities“, teisės patarėjai - „drill.“ Ir „Walless“. Pardavėjų teisės patarėjai – COBALT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją