Šiais metais į gidą įtraukti šeši nauji restoranai, tarp jų ir vieną „Michelin“ žvaigždę gavęs restoranas „John Chef’s Hall“ Rygoje. Kaip teigiama, restorane „meistriškai naudojami vietiniai ingredientai, atspindintys metų laikų kaitą“.

Tai antrasis restoranas pelnęs žvaigždutę, praėjusiais metais ją pelnė restoranas „Max Cekot Kitchen“.

Tarp 31 restorano įtraukto į gidą yra ne tik du restoranai, pelnę po vieną „Michelin“ žvaigždutę, trys laimėjo „Bib Gourmand“ apdovanojimą už kokybišką gaminimą, o vienas – „Michelin Green“ už tvarų požiūrį.

„Michelin“ įvertinimas – tai ne tik pripažinimas už puikią virtuvę, tai patvirtinimas, kad mūsų restoranai ir pramonės profesionalai sugeba sukurti patirtį, išsiskiriančią pasauliniu lygiu ir užimančią svarbią vietą tarptautiniame gastronomijos žemėlapyje. Galime didžiuotis, kad Latvijos restoranai ne tik sugebėjo išlaikyti aukštą kartelę, bet ir pasiekė naujas aukštumas. Šiemet Latvijoje jau du restoranai turi „Michelin“ žvaigždę, o tai yra puikus pasiekimas“, – sakė „Michelin“ bendradarbiavimo partnerės Latvijos Investicijų ir plėtros agentūros direktorius Raivis Bremšmits.

Michelin Latvijos restoranų gido 2025 m. pristatymas

„Šiais metais ypatingai norime pagirti restoraną „John Chef’s Hall“, kuriam viena „Michelin“ žvaigždė gide skirta už šiuolaikišką kulinariją, meistriškai naudojant vietinius ingredientus ir puikiai atspindinčią metų laikų kaitą. Nusipelnė ir restoranas „Babo“. Tai palyginti naujas restoranas, kuris savo autentiška gruziniška virtuve ir vynais į Latvijos kulinarinę įneša visau ką kito ir naujo“, – atidarydamas renginį pabrėžė „Michelin“ gido tarptautinis direktorius Gvendalsas Puleneksas.

Restoranas „John Chef’s Hall“ Rygoje apibūdinamas kaip „maža vieta su keturiais stalais ir dešimčia vietų, įsikūrusi šalia tos vietos, kuri praėjusiais metais jau buvo įtraukta į restorano „Michelin“ vadovą. Tai – A22 viešbutyje esantis „JOHN“. Svečiai gali mėgautis vaizdu iš restorano į virtuvę, suteikiant galimybę stebėti, kaip ruošiami patiekalai. Gaminimo procesas šiuolaikiškas ir kartais žaismingas, tačiau maisto skonis nepriekaištingas, nes visi ingredientai yra naudojam su pagarba ir supratimu. Šefai patys patiekia patiekalus, papasakoja apie juos, rekomenduodami pasirinkti tinkamus vynus.

„Michelin“ inspektorių teigimu, jiems ypač patiko sūdyta lydeka su agurkais, krapų emulsija ir rabarbarais.

Be naujojo žvaigždutę pelniusio restorano, į „Michelin“ gidą inspektoriai įtraukė dar šiuos penkis Rygos restoranus – „B7“, „Babo“, „LOWINE“, „Sezonai“ ir „Stage 22“.

Kiti iš anksčiau įtraukti restoranai į gidą: „Whitehouse“, „36.līnija“, „John“, „COD“, „Aqua Luna“, „Entresol“, „Ferma“, „Neiburgs“, „Tails“, „H.E.Vanadziņš“, „Akustika“, „KEST“, „Riviera“, „Tauro“, „Zoltners“, „Mo“, „3 pavāri“, „Le Dome“, „Chef’s Corner“, „Barents Coctails & Seafood“, „Barents“.

„Bib Gourmand“ nugalėtojai yra tie patys kaip ir pernai: „Milda“, „Shōyu“ ir „Snatch“. „Green Star“ apdovanojimą išlaiko Lygatnės restoranas „Pavāru māja“.

„Delfi“ primena, kad šių metų birželį „Michelin“ paskelbė ir apie pirmuosius gide atsidūrusius Lietuvos restoranus. Net 4 restoranai pelnė pirmąsias „Michelin“ žvaigždes. Tai restoranai: „Demo“, „Nineteen18“, „Džiaugsmas“, „Pas mus“.

Rugsėjo pradžioje pranešta, kad gide atsidūręs restoranas „Gastronomika“ užsidaro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją