Kaip teigia Latvijos maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė Ilzė Meisterė, ši bakterija gali sukelti viduriavimą ar viduriavimą su krauju.

Minėtosios institucijos pareigūnai ragina nevartoti minėtosios dešros, kurios galiojimo laikas baigiasi 2017 metų sausio 22 dieną, brūkšninis prekės kodas 4770118401377. „Biovelos“ atstovai teigė, kad iki dienos pabaigos, t.y. lapkričio 11-osios, visa vartoti pavojinga dešra bus išimta iš prekybos.

Kaip žurnalistams paaiškino prekybos tinklų „Maxima“, „Rimi“, „Aibė“ ir „top!“ atstovai, minėtose parduotuvėse šios dešros šiuo metu nėra. „Rimi“ ir „Maxima“ parduotuvėse rūkyta dešra „Majas desa“ neprekiaujama jau seniai. „Aibe“ prekybos tinklo parduotuvėse, kuriose minėtojo gaminio būta, gavus informacijos apie bakteriją, jos nebeliko. Taip pat pasielgta ir parduotuvėse „top!“.

Latvijos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai apie radinį informavo ir atsakingas Lietuvos tarnybas bei Europos Sąjungos institucijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)