Kaip informuoja DELFI.lv, jis pabrėžė, kad Latvija turi daug privalumų, nes jos kaimynės – Rusija ir Baltarusija, be to, ji yra Europos Sąjungos narė, o po trijų mėnesių priklausys euro zonai.

A. Šleseris rėmėsi neseniai rusiškame „Forbes“ pasirodžiusia publikacija, kurioje rašoma, kad Rusijos milijonieriai laiko Latviją, o ypač Jūrmalą patrauklia vieta gyventi. Tiesa A. Šleseris pridūrė, jog Latviją domina ir investuotojai iš kitų šalių.

Ryga turi didžiulį potencialą tapti dideliu verslo centru, europietišku Singapūru arba Honkongu. Manau, per artimiausią dešimtmetį apie 100 tūkst. investuotojų panorės investuoti į Latvijos nekilnojamąjį turtą, ir šių pinigų bus daugiau, negu Latvija už analogišką periodą gaus iš ES struktūrinių fondų“, – sakė jis.

Jis taip pat pabrėžė, kad investicijos tapo įmanomos dėl 2010 m. pasikeitimų Imigracijos įstatyme, kuriuose numatytas leidimų gyventi išdavimas už investicijas į nekilnojamąjį turtą. Ši programa davė Latvijai jau 1,5 mlrd. eurų (5,2 mlrd. Lt) investicijų.

„Tai leido atgaivinti statybas ir pradėti plėtrą. Ir tai ne naujas burbulas nekilnojamojo turto rinkoje, nes investuotojai perka nuosavybę už savo pinigus, o ne už paskolas iš banko. Tai puiki galimybė ir didelės lėšos“, – pabrėžė A. Šleseris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)