LAT spalio 7 dieną paliko galioti savivaldybei nepalankų pernai spalį priimtą Apeliacinio teismo sprendimą.

„Ieškovė (savivaldybė – BNS) nepagrindė prašomų priteisti nuostolių dydžio už rangos sutarčių neįvykdymą. Apeliacinės instancijos teismas, nenustatęs vienos iš civilinės atsakomybės sąlygų, pagrįstai netenkino jos reikalavimo priteisti prašomą nuostolių atlyginimą“, – rašoma teismo nutartyje.

Pasak jos, pagal 2017-ųjų pabaigoje savivaldybės ir „LitCon“ pasirašytą 4,3 mln. eurų vertės sutartį bendrovė su subrangovais šalia darželių turėjo pastatyti keturis modulinius priestatus, tačiau 2019 metų sausį dėl nepradėtų statybų savivaldybė sutartį nutraukė.

Po mėnesio pasirašiusius taikos susitarimą savivaldybė už pagamintus priestatus „LitCon“ sumokėjo 250 tūkst. eurų, o subrangovei „Ryterna modul“ – 1,5 mln. eurų.

Tačiau įmonėms toliau nestatant priestatų savivaldybė 2019 metų gegužę dar kartą nutraukė rangos sutartį ir taikos susitarimą. Tuomet „Ryterna modul“ grąžino savivaldybės sumokėtus pinigus, o „LitCon“ atsisakė tai padaryti.

Vilniaus apygardos teismas 2019 metų spalį savivaldybės ieškinį dėl nuostolių atlyginimo atmetė, nes ji neįrodė, jog „LitCon“ nepagamino modulinių elementų, be to, neginčijo bendrovės vienašališkai pasirašytų darbų perdavimo–priėmimo aktų ir juos apmokėjo.

Apeliacinis teismas pabrėžė, kad savivaldybė iš bendrovės nereikalavo grąžinti sumokėtų 250 tūkst. eurų, bet prašė priteisti tą pačią sumą kaip nuostolių atlyginimą, tačiau nesugebėjo įrodyti jų dydžio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)