Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) sausio 5 dieną atmetė „Eurovia Lietuvos“ skundą ir paliko nepakeistą įmonei nepalankią Apeliacinio teismo pernai balandį priimtą nutartį – pastarasis nenustatė pirkimo sąlygų neteisėtumo, palikęs nepakeistą ankstesnį 2021 metų vasarį Vilniaus apygardos teismo priimtą sprendimą.

„Bylą nagrinėję teismai tinkamai taikė materialiosios teisės normas, o ieškovės kasacinio skundo argumentai nesudaro pagrindo panaikinti apeliacinės instancijos teismo procesinį sprendimą“, – rašoma LAT nutartyje.

Ginčas tarp LAKD ir antrą vietą konkurse užėmusios „Eurovia Lietuvos“ kilo, jo nugalėtojai – „Plungės lagūnos“ ir „Telšių kelių“ grupei – pasiūlius ryšių kabelių apsaugojimo ir žemės sankasos gruntų pagerinimo darbus atlikti už vieną centą rekonstruojant beveik penkių kilometrų rajoninio kelio Telšiai–Plungė atkarpą.

„Eurovia Lietuva“ teismuose įrodinėjo, kad tokie įkainiai yra nerealūs, tai leido konkurentams pasiūlyti mažesnę viso projekto kainą. Be to, pasak įmonės, pirkimo dokumentuose buvo nurodyta nepagrįstai didelė darbų apimtis, ji paaiškėjo tik nagrinėjant bylą bei tretiesiems asmenims pateikus su jais susijusius matavimus.

Tuo metu LAKD aiškino, kad bendra kaina, kurią pasiūlė „Plungės lagūnos“ ir „Telšių kelių“ grupė, buvo tik 2,5 proc. mažesnė (2,19 mln. eurų) nei „Eurovia Lietuvos“ (2,25 mln. eurų) ir neatitiko neįprastai mažos pasiūlymo kainos kriterijaus, be to, centu įvertinti darbai yra neesminiai ir gali būti atliekami, nes svarbiausias darbas yra tinkamai pakloti asfaltą.

Plungės lagūna“ teigė, jog pasiūlymas atitiko pirkimo dokumentus, o mažas įkainis buvo pasiūlytas realiai įsivertinus darbų riziką.

LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją