Opozicijos lyderio teigimu, tokias pinigų dalybas sunku vertinti, kol nėra peržiūrėtas valstybės biudžetas.

„Dar praėjusios savaitės susitikime su prezidentu minėjau, kad nematant viso biudžeto tokį dovanų lietų sunku vertinti. Tikimės, kad prezidentas pareikalaus, kad jo pasiūlymai būtų̨ svarstomi kartu peržiūrint ir biudžetą̨“, – Eltai teigė G. Landsbergis.

Šalies vadovas penktadienį pranešė siūlysiąs Seimui priimti įstatymą, pagal kurį vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų, taip pat vaikams su negalia ne vėliau kaip liepos mėnesį būtų išmokėta vienkartinė 200 eurų išmoka, o visiems kitiems vaikams – vienkartinė 120 eurų išmoka.

Taip pat G. Nausėda pranešė apie parengtą įstatymo pataisą, kuria siūloma laikinai – iki metų pabaigos – sumažinti standartinį gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifą nuo 20 proc. iki 15 proc.

Prezidentas taip pat pasiūlė ankstinti numatytą neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) padidinimą ir pradėti taikyti 50 eurų didesnį NPD jau šiais metais.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis Eltai tvirtino, kad valdantieji, skirtingai nei prezidentas, siūlys nemažinti GPM tarifo, o NPD didinti 100 eurų.

Socialdemokratų, Liberalų sąjūdžio ir „socialdarbiečių“ lyderiai penktadienį nepareiškė turį didesnių priekaištų prezidento siūlymams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)