„Absurdiški tie pasiūlymai. Reikia žiūrėti arba latvišką modelį, kuris yra techninės apžiūros metu, arba, jeigu nori apmokestinti taršą, tai reikia tada apmokestinti kurą. Tada realiai apsimokestina tarša, bet niekas to nesiūlo. (…) Žmonės toliau važinės taršiais automobiliais, bus daug nepasitenkinimo ir jokių pajamų į biudžetą. Nemažės nei tarša, nei pajamų daugės“, – ketvirtadienį prieš Seimo posėdį žurnalistams sakė konservatorių lyderis.

ELTA primena, kad Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Valius Ąžuolas ketvirtadienį ketina pateikti Seimui Motorinių transporto priemonių pirmos registracijos mokesčio įstatymo projektą.

Mokesčio objektas būtų M1 klasei ar N1 klasei priskirtos motorinės transporto priemonės, pirmą kartą registruojamos Lietuvos kelių transporto priemonių registre. Mokestį mokėtų pirmą kartą registruojamos motorinės transporto priemonės valdytojas.

Jeigu Seimas pritartų, mokestį mokėtų mokesčio mokėtojai, atliekantys registraciją nuo 2020 m. sausio 1 d.

Skaičiuojama, kad mokesčio dydis svyruos nuo 40 iki 760 eurų. Tikimasi, kad kasmet šis mokestis valstybės biudžetą papildys apie 15 milijonų eurų.

Karbauskis: konservatoriai ir liberalai biudžeto nepalaikys bet kuriuo atveju

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia neturintis vilčių, kad opoziciniai socialdemokratai ar konservatoriai palaikytų 2020 m. biudžetą. Jo teigimu, nepaisant viešai deklaruotų ketinimų ar pažadų, bus surastos priežastys, kodėl parama valdančiųjų siūlomam biudžetui nebus išreikšta balsais.

„Aš daug dalykų girdėjau iš socialdemokratų ir iš konservatorių. Bet visais atvejais tai yra pareikšimai, kuriais bandoma užsidėti pliusus rinkimų atžvilgiu. Tai visiškai nieko bendro neturi su ketinimais. Socialdemokratai nebalsuos už šį biudžetą bet kuriuo atveju – priežastį suras ir ne vieną“, - Seime kalbėjo R. Karbauskis.

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas trečiadienį teigė, kad jo vadovaujama partija palaikytų kitų metų biudžetą, tačiau tik su viena sąlyga: mokytojams, dėstytojams, medikams, kultūrininkams ir ugniagesiams raštu duoti įsipareigojimai turi būti įvykdyti.