Finansų ministerija praėjusią savaitę paskyrė laikinąjį administratorių „Finance guru“, kai dėl pritaikytų tarptautinių sankcijų netiesioginiam „Lifosos“ savininkui, Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai, stojo visos gamyklos veikla.

„Nors startuota tik prieš gerą savaitę, į priekį pasistūmėjome gana ženkliai. Gamyklos darbuotojų skaičius padidintas 30 proc. – atšaukta dalis gamybinių padalinių darbuotojų iš prastovų, šiuo metu jau dirba iš viso apie 240 žmonių. Tikiuosi, kad galėsime netrukus šį skaičių ženkliai padidinti.

Taip pat jau užsakomi būtinieji trąšų gamybos komponentai. Kol kas sutarta dėl 2000 tonų kalkių pirkimo. Žinoma, reikalingas ne tik būtinųjų žaliavų aprūpinimas, bet ir visiškai atnaujinta gamyba“, – teigė laikinojo administratoriaus įgaliotasis atstovas Egidijus Kaselis.

Tačiau tam būtinas įmonės vadovų parengtas veiklos atnaujinimo planas. Administratoriaus prašymu, planas buvo patikslintas ir pateiktas ketvirtadienio vakare. Drauge su teisininkų ir auditorių komanda per maksimaliai trumpą laiką bus stengiamasi įvertinti pateiktą informaciją bei priimti sprendimą – grąžinti tobulinimui ar perduoti Finansų ministerijai tvirtinti.

„Ypač svarbu, kad įmonė kuo skubiau pradėtų optimalią veiklą, darbuotojai grįžtų į darbo vietas, o pati įmonė nebūtų saistoma ryšiais su sankcionuotais asmenimis“, – sakė E. Kaselis.

Bendradarbiaujama ne tik su „Lifosos“ administracija. Kaip operatyviai gerinti esamą situaciją laikinojo administratoriaus atstovas šią savaitę aptarė tiek su Kėdainių rajono meru, tiek ir su gamyklos darbuotojams atstovaujančiomis profesinėmis sąjungomis.

Laikinojo AB „Lifosa“ administratoriaus pagrindiniai tikslai – tinkamas tarptautinių sankcijų įgyvendinimas ir kuo skubesnis įmonės gamybos procesų startas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją