„Mūsų kompanijoje turime visą kompetencijų rinkinį, pagal kurį darbuotojai yra atrenkami ir vėliau vertinami, bet virš jų dažniausiai, ypač jaunam žmogui, statau smalsumą. Man tai yra viena svarbiausių savybių, kokią žmogus gali turėti ir parodyti“, - laidoje „Radioaktyvūs. Pats sau bosas“ sakė N. Juzumas.

Pasak jo, smalsus žmogus visada norės sužinoti daugiau, bus imlus mokytis, jam bus įdomios naujovės ir tendencijos ir jis turės daugiau energijos nei žmogus, kuris nėra smalsus.

N. Juzumo teigimu, vienareikšmiškai teigiamai darbdaviai vertina ir savanoriavimą:

„Labai dažnai girdimas argumentas yra, kad darbdavys reikalauja patirties, bet tuo pačiu tos patirties nenori suteikti, nes žmogus neturi patirties – toks kaip uždaras ratas, kas yra visiška netiesa. Įdomus ir puikus to pavyzdys – netgi norint užpildyti CV yra šimtai įvairiausių galimybių: tiek konferencijos, tiek savanorystė, tiek kažkokios praktikos“, - kalbėjo jis.

N. Juzumas taip pat pastebi, kad jauni žmonės mėgsta surašyti viską nuo pat savo vidurinės mokyklos patirčių, kas esą ne visada yra būtina:

„Vienas iš pagrindinių argumentų – rašyti tik tiek, kiek nori, kad būtinai pamatytų. Laikas, kuris praleidžiamas prie vieno CV darbo atrankos specialisto yra ganėtinai trumpas“,- sakė jis.

Visą laidos „Radioaktyvūs. Pats sau bosas“ įrašą klausykite čia.