„Aš manau, kad tai buvo taktiškai ir strategiškai nelabai teisingas žingsnis. Nuolaidos iš vienos pusės neveda prie nuolaidų iš kitos pusės... Tai ves prie nuolatinio spaudimo“, - interviu „The Wall Street Journal“ trečiadienį sakė Jungtinėse Amerikos Valstijose viešintis L.Linkevičius.

Ukrainos Aukščiausioji Rada ir Europos parlamentas praėjusią savaitę ratifikavo Ukrainos ir ES asociacijos sutartį, tačiau jau anksčiau pasidavė Rusijos spaudimui ir iki 2016 metų atidėjo sutarties dalį dėl laisvosios prekybos.

L.Linkevičius sakė esąs susirūpinęs kompromisu, kuris gali vesti prie asociacijos sutarties peržiūrėjimo.

„Šiuo metu tam yra atviros durys. Aš manau, tai neturėtų būti daroma“, - teigė ministras. 

Anksti kalbėti apie sankcijų Rusijai atšaukimą

L. Linkevičius sako, kad atšaukti sankcijas Rusijai yra per anksti.

Anot jo, prieš siūlant Kremliui nuolaidas greičiausiai bus siekiama daugiau laiko įvertinti, kaip įgyvendinamos paliaubos Ukrainoje. Briuselis buvo žadėjęs peržiūrėti sankcijas rugsėjo pabaigoje.

„Jaučiu, kad rasime dėl to sutarimą, nes, kiek aš suprantu, visi kolegos norėtų matyti daugiau pokyčių ant žemės - ne tik pareiškimų“, - interviu „The Wall Street Journal“ trečiadienį sakė Jungtinėse Amerikos Valstijose viešintis L.Linkevičius.

Trečiadienį savo kalboje per 193 Jungtinių Tautų narių posėdį JAV prezidentas Barackas Obama sakė, kad neseniai sudarytas susitarimas dėl paliaubų Rytų Ukrainoje atveria kelią diplomatijai ir taikai.

„Jeigu Rusija eis tuo keliu – keliu, kuris per dalį laikotarpio po Šaltojo karo nulėmė Rusijos žmonių klestėjimą – tuomet mes atšauksime savo sankcijas ir sveikinsime Rusijos vaidmenį atremiant bendrus iššūkius“, – pareiškė B.Obama.

Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas trečiadienį savo ruožtu ragino Vakarų šalis nešvelninti sankcijų Rusijai.

„Prašome savo partnerių neatšaukti sankcijų, kol Ukraina perims kontrolę visoje savo teritorijoje“, – sakė A.Jaceniukas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (416)