„Nesakyčiau, kad išėjimas, sakyčiau, kad gali supurtyti (Europos Sąjungą), jeigu nebus adekvačiai sureaguota iš Europos pusės. Pasakyta labai aiškiai buvo ir ne kartą ir kreditorių, ir sąjungininkų ES, kad reikia imtis labai konkrečių priemonių ir atsakomybės. Čia pykti už tai nereikia, nes bandoma pykti, kad kažkas priekaištauja, kažkas nori kažko nerealaus. Bet man atrodo, kad nerealiame pasaulyje gyvena Graikijos Vyriausybė. (...) Jeigu dabar nebus adekvačiai sureaguota, bus nuolaidžiaujama, tai bus signalas kitiems panašiai elgtis – tai gali supurtyti euro zoną“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė L.Linkevičius.

Jo teigimu, nepaisant visų Graikijos vadovų pažadų, šalies pasitraukimas iš euro zonos yra realus.

Graikijos premjeras trečiadienį Strasbūre pareiškė esantis užtikrintas, kad su euro zonos lyderiais pavyks suderinti naują sutartį dėl finansinės pagalbos skolų prislėgtiems Atėnams iki galutinio termino šios savaitės pabaigoje.

Euro zonos lyderiai per antradienį surengtą nepaprastąjį viršūnių susitikimą susitarė leisti Graikijai iki ketvirtadienio pateikti naują reformų planą graikams referendume pasisakius prieš diržų veržimo politiką. Tuo tarpu sekmadienį vyksiantis visos ES viršūnių susitikimas buvo įvardytas kaip paskutinė galimybė sudaryti susitarimą dėl finansinės pagalbos Atėnams, kuris leistų Graikijai išlikti euro zonoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)